Kediler Sarılmayı Sever Mi?

Kediler Sarılmayı Sever Mi?

Önce kendinize daha sonra çevrenizdeki kedi sahiplerine kediler sarılmayı sever mi diye soracak olursanız saldırgan kedilerle yaşayanlar hariç çok büyük bir kısmının evet diyeceğini görebilirsiniz. İnsanlar olarak sevgimizi temasla, sarılmakla göstermekten keyif alıyoruz peki, kediler aynı keyfi alıyor mu?

İçindekiler

    Kediler Sarılmayı Sever Mi?

    Kedinize karşı olan sevginizi gösterme yolunuz asında kedinize geçmiyor hatta onu sinirlendiriyorsa büyük bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Kedi öpücüğü hakkında sizlerle paylaştığımız içeriğimiz sonrasında da benzer bir tepki almıştık. Kediler sarılmayı sever mi, onları boş yere mi sarıp sarmalıyoruz diye merak ediyorsanız sorularınıza yanıt bulacaksınız.

    Doğruyu hızlıca söylemek gerekirse hayır, kediler sarılmayı sevmezler. Onlara olan sevginizi ve ilginizi başka yöntemlerle göstermeniz gerektiğini söylemek bizler için de oldukça zor. Kedilerin sarılmaya karşı ön yargılı olmaları, sarılmaktan tam olarak hoşlanmamaları için çok geçerli nedenleri vardır. Eğer bir kediye sarılmaya çalıştığınızda hoşlanmadıklarını anlıyorsanız aşağıdaki nedenlerle olabilir.

    Özgürlük

    Kediler kendi kişisel özelliklerine de bağlı olarak genelde özgürlüklerine düşkün canlılardır. Köpeklerin aksine sokaklarda tek başlarına bile hayatta kalmalarına yeten güvenleri özgürlüğü sevmelerine neden olmaktadır. Kedisiyle zaman geçiren her insan kendilerini her zaman ev sahibi gibi gördüklerinin farkına daha önce varmıştır.

    Kedi Cinsleri

    Kediler sarılmayı sever mi sorusuna yanıt verirken kediler hakkındaki tüm sorulara yanıt verirken ki sakinliğimizi korumaya çalıştık. Kediler cinslerine bağlı olarak sorulara verilen yanıtları hatalı çıkartabilir. Ev arkadaşınızın ırkı sarılmaya karşı düşüncelerini doğrudan etkilemektedir.

    Kedilere Sarılmanın Alternatifleri Nelerdir?

    Kedinize sürekli sıkı sıkı sarılmanın çok mantıklı bir hareket olmadığını, kediler tarafından her zaman sevilmediğini söylemiştik. Sevginizi böyle göstermeniz hataysa onlarla nasıl ilgilenmeniz gerekiyor? Kedilere sarılmak yerine alternatif bazı etkinlikleri hayata geçirebilirsiniz.

    • Yürüyüşe çıkmayı deneyin,
    • Oyunlar oynayın,
    • Ödül mamalarını kullanın,
    • İyi söylemlerde bulunun,

    Kedinize olan sevginizi kedinizin gerçekten hoşlandığı hareketlerle göstermelisiniz. Aksi durumlarda siz ne kadar yaptıklarınızın onu mutlu ettiğine inansanız da kediniz aslında mutlu olmayacaktır. Bu mutsuzluk hali beraberinde depresyon, küsme gibi sorunlara kadar ilerleyebilir. Kedilerle iyi anlaşmanın yolu onların alışkanlıklarına ve iradelerine saygı duymaktır.

    Pet_Paw 722 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor