Kediler Sokakta Yaşayabilir Mi?

Kediler Sokakta Yaşayabilir Mi?

Hayvan besleme kültürünün artması, kedilerin şehirlere alışması ve mama, su gibi gıda yardımlarının artmasıyla sokaklarda bir sürü kedi görüyoruz. Peki, kediler sokakta yaşayabilir mi? Çevremizde olan bitenlere kendimizi kapatarak kaçabileceğimiz birçok problem aslında ne kadar uzak durursak duralım hep yanımızdadır. Kedilerin sokak macerasına bir bakalım.

İçindekiler

    Kediler Sokakta Yaşayabilir Mi?

    Kediler hakkında sadece yüzeysel bilgilere sahip olmak bile onların köpeklere göre çok daha sokağa alışık olduğunu anlamaya yetecektir. Köpekler sokakta yaşayabilir mi konusunda da belirttiğimiz gibi kediler kendi başlarına avlanabildikleri için köpeklere göre çok daha sokağa uygun görünürler. Fakat çevrede ne avlayacak yeterli canlı vardır ne de bu avlanma sağlıklı bir süreçtir. Üç farklı başlık altında kediler sokakta yaşayabilir mi sorusuna yanıt vereceğiz.

    Evcil Kediler Sokakta Yaşayabilir Mi?

    Ev ortamına alışmış, her gün düzenli mamasını yiyen ve sevgi görmeye alışmış bir kedinin sokak gibi sert ortamlarda hayatta kalmasını ummak fazla iyi niyetli olacaktır. Özellikle yavruyken insanlara ve eve alışmış bir kedinin sokakta kendisine hayat kurması neredeyse mümkün değildir. Mucizevi olan kurma olasılığının sonunda da sağlıksız bir süreç kediyi bekliyor olacaktır.

    Cins Kediler Sokakta Yaşar Mı?

    Cins kedilerin tamamı olmasa da büyük bir kısmı bildiğiniz gibi doğrudan biz insanlar tarafından üretilmektedir. Sahip oldukları özellikler neredeyse tamamen insanlarla yaşamalarını kolaylaştıracak şeylerdir. Sphynx kedileri gibi canlıları sokağa terk etmek aslında ölüme terk etmek demektir. İnsanların kendilerini kandırmak gibi bir özellikleri olduğu için ölüme kadar açıklamaya yapmaya çalışıyoruz.

    Kısırlaştırılmış Kediler Sokakta Yaşayabilir Mi?

    Kediler ve sokak hakkında en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de kısırlaştırılmış kedilerin sokakta yaşayabilme ihtimalidir. Aslında bu soru tamamen hatalıdır. Biz Petarkadaş ailesi olarak kediler hakkında ürettiğimiz her içerikte kısırlaştırmanın öneminden bahsediyoruz. Sokakta mama verdiğiniz kedilerin de kısırlaştırılması gerekiyor. Yani evet, kısırlaştırılmış kedilerin sokakta diğer kedilerden bir farkı yoktur.

    Kedileri Sokakta Bekleyen Tehlikeler Nelerdir?

    Bir kedinin tek başına sokakta yaşayacak olması birçok tehlikeyle yüzleşmesini gerektirir. En temel sorunların başında beslenme ve barınma geleceği için bu konularda herkesin bir fikri olacağından eminiz. Fakat arabalardan, biz insanlardan hatta hava şartlarından dolayı kedilerin çok ciddi sorunlar yaşadıklarını biliyoruz.

    • Yetersiz Beslenme,
    • Zararlı Beslenme,
    • Soğuk/Sıcak çarpması,
    • Kazalar,
    • Rekabet,
    • Ve ne yazık ki biz insanlar.

    Sokak Kedileri Nelere İhtiyaç Duyar?

    Ne kadar çok kedi sahiplenirseniz sahiplenin sokaklarda her zaman kediler olacak. İnsanlar olarak yapmamız gereken tüm kedileri sahiplenmek yerine sokaklardaki kedileri sokakta en ideal şekilde yaşayabilecek hale getirmektir. Kedilerin konforunu sağlamak sizi de oldukça mutlu edecektir.

    • Barınma için küçük kulübeler,
    • Kısırlaştırma,
    • Kedi aşıları,
    • Beslenme kapları,
    • Su,
    • Birazcık da sevgi.

    Kedilerin aslında ne kadar basit beklentiler içinde olduğunu tahmin bile edemezsiniz. Bir sokakta yaşayan kedilerin tüm sorumluluklarını üstlenmenin tek masrafı mama ve aşılar olacaktır. Bu süreçte yapılacak kampanyalar ve bilgilendirmeler olursa ciddi ilerlemeler göstereceğimize eminiz. Belediyeler benzer konularda ücretsiz hizmet verebiliyorlar.

    Pet_Paw 1537 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor