Kediler Taşıma çantasına Nasıl Alıştırılır?

 Kediler Taşıma çantasına Nasıl Alıştırılır?

.

🌟 Kedilerin taşıma çantasına girmesi bazen sorun oluyor ve evde bir kovalamaca yaşanabiliyor. Kediler bir şekilde çantaya giriyor ama çok stresli bir süreç haline geliyor. bu durumu biraz daha düzeltmeye yarayacak kedileri taşıma çantasına alıştırmak için bazı tüyolar ile geldim umarım sizlere çözüm olur 🐾

İçindekiler

    ➰ bu konuda önemli olan kedinin taşıma çantasını hayatının bir parçası olarak algılamasını ve çantayı güvenilir alan olarak görmesini sağlamak.

    🗝️ her konuda olduğu gibi yavruyken alıştırmaya başlamak büyük bir artı olur.

    🗝️ kediler için koku önemlidir. kliniğe giderken içinde kusabilir veya dışkılama/idrar yapabilir. klinikte ise birçok koku (ilaçlar, ortamın kokusu ve diğer hayvanların kokusu gibi) taşıma kabına siniyor. ayrıca korku ve endişe hormonlarının yaydığı koku da taşıma çantasına siniyor. sirke ile güzelce yıkayın ki çanta kokulardan arınsın.

    🗝️ taşıma çantasını evde en çok nerede vakit geçiriyorsa oraya kapısı açık şekilde koyun. biraz öyle dursun, baksın ve incelesin. çantanın içine sevdiği oyuncak veya yatması için battaniye/havlu tarzı bir şey yerleştirebilirsiniz. orada yatarsa veya vakit geçirirse güzel bir adım olur.

    🗝️ üstten açılan bir çantaysa ilk başta üst kısmını çıkarın bir süre sadece alt kısmı kullanın. ortalama 5 gün sonra üst kısmı takın, alıştırma çalışmalarına böyle devam edin.

    🗝️ kedinizi taşıyıcının içinde besleyin. içine girmesi için ödül maması koyabilirsiniz. daha sonra aferin diyerek ve iltifat ederek durumu pekiştirin.

    🗝️ kediniz, kedi nanesi veya matatabi seviyorsa yine kullanabilirsiniz.

    🗝️ adım adım alıştırma yapmak gerekiyor. taşıyıcının içine girdiğinde kapıyı kapatın ve ödüllendirin. kapının kapalı kalma süresini kademeli olarak artırın. sakin kalıyorsa yine ödüllendirin ama ters tepki verdiyse ödüllendirme yapmayın. unutmayın bu süreç 4-5 günde değil 1-2 hafta sürebilir.

    🗝️ kedinizi taşıyıcının içindeyken evde gezdirin yine bu adımları uygularken onunla konuşmayı unutmayın.

    🗝️ kediniz taşıma çantasının sadece veteriner hekime giderken kullanıldığını düşünmemeli bizim amacımız da bunu çözmek. taşıma çantasına girdiğinde evinizin önüne çıkın veya yakın bir parka gidin. arabanız varsa küçük bir gezintiye çıkabilirsiniz.

     

    Pet_Paw 933 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor