Kediler Terler Mi?

Kediler Terler Mi?

Kedi sahipleri kedileri hakkında her türlü detayı öğrenmek istiyorlar. Kediler terler mi diye merak ediyorsanız öncelikle bazı sorularınıza yanıt bulmalısınız. Kediler biz insanlar gibi terler mi yoksa çok daha farklı nedenlerle ter bezlerine sahipler mi öğrenmek istiyorsanız en doğru adrestesiniz. Petarkadaş ailesi olarak kedinizi daha yakından tanımanızı sağlamak istiyoruz.

İçindekiler

    Kedilerin Ter Bezleri

    Tıpkı biz insanlarda veya köpeklerde olduğu gibi kedilerde de ter bezleri bulunmaktadır. Çoğu canlının aksine kedilerde tek tip değil iki farklı tipte ter bezi vardır ve bu ter bezlerinin çalışması birbirinden oldukça farklıdır. Kedinizi daha yakından tanımak için, kedinizin neler yaşadığını anlayabilmek için kedilerin ter bezleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Kedilerin farklı görevleri olan iki farklı ter bezi tipi vardır;

    • Apokrin
    • Ekrin

    Apokrin

    Apokrin ter bezleri kedilerin bildiğimiz anlamda terlemesine yaradığı düşünülen ter bezleridir. Ürettikleri ter sayesinde kedinin vücut sıcaklığını düzenlemekle görevlidirler. Tüm bunların yanın Apokrin ter bezleri çalıştığında soğukla temas edilmesi ciddi sorunlar yaratabilir. Bu nedenle olacak ki Apokrin ter bezlerinin olduğu bölgeler kedilerin en sık kılları olan bölgelerdir. Bol kıllı bölgelerde terleme bezlerine denk gelebilirsiniz.

    Ekrin

    Bildiğimiz terlemenin dışında kedilerin yürümesini kolaylaştıran, koku almasını sağlayan, patileri ve burunlarının sağlığından sorumlu olan terleme tipinin adı da Ekrin’dir. Ekrin bezleri sayesinde kedilerin patileri gerekli yumuşaklığa ve neme sahip olurlar. Ekrin bezlerindeki eksiklik veya fazlalık kedinin pati sağlığını kötü yönde etkilemekte ve kedinin hareket etmesinde olumsuz rol oynamaktadır. Kedilerin burnu neden ıslak olur adlı içeriğimizde ekrin bezlerinden bahsetmiştik.

    Kediler Terler Mi?

    Kedilerin ter bezleri hakkında yeterli bilgiye sahip olduktan sonra kediler terler mi sorusuna da net bir yanıt almak istiyorsunuzdur diye düşünüyoruz. Aslına bakarsanız kediler terler mi konusunda içeriğimizin başında bir yanıt vermiştik. Kediler bizim bildiğimiz gibi bir terleme özelliğine sahip canlılar değillerdir. Ancak, tüm bunlar kedilerim terlemediğini söylememiz için de asla yeterli olamaz.

    Kediler çoğu memeli gibi terleme özelliğine sahiptirler ve sağlıklı bir hayat sürmeleri için terlemeye devam etmeleri sağlanmalıdır. Kedinizin aşırı terlediğini veya sağlıklı bir terleme özelliğine sahip olmadığını düşünüyorsanız en kısa sürede bir veteriner hekim ile görüşmelisiniz demektir. Kedilerin özellikle burun ve patilerindeki Ekrin ter bezleri hayat standartlarını doğrudan belirlemektedir.

    Pet_Paw 1529 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor