Kediler Tuvaletini Ne Kadar Tutabilir?

Kediler Tuvaletini Ne Kadar Tutabilir?

.

Kediler tuvalet konusunda çok hassas hayvanlardır. Tuvaletlerini her yere yapmak istemezler ve tutarlar. Kediler tuvaletini ne kadar tutabilir sorusunu sahibi evden ayrılacaksa veya kediyi uzun bir yolculuğa götürecekse merak eder. Kedi son ana kadar tuvaletini tutmaya çalışsa da belirli bir süre sonra dayanamayıp olduğu yere tuvaletini yapar.

İçindekiler

    Kediyle seyahat etme, kediyi evde yalnız bırakma planı yapılırken tuvalet de hesaba katılmalıdır. Kediler evde yalnızken kumuna yapsa da evde kumu bulamayınca sahibi gelene kadar bekler. Seyahate çıkıldığında da yolculuk bitene kadar tuvaletini tutması her zaman mümkün olmayabilir.

     

    Kediler Tuvaletini Ne Kadar Tutabilir?

    Gün içerisindeki akışa göre kedinin tuvaletini tutması beklenebilir. Bazen uzun yolculuğa çıkılabilir, bazen veterinerde uzun süre kalabilir; böyle anlarda kedi çişini tutmaya çalışır. Çünkü kediler tuvaletini açığa yapmayı sevmeyen hayvanlardır. Tuvalet eğitimi almış olan bir kedi kum, toprak dışında herhangi bir yere tuvaletini yapmayı tercih etmez.

    Kedi kendi kendine tuvaletini tuttuğundan bazen ne kadar dayanabilecekleri unutulabilir. Son ana kadar tuvaletini tutan kedi, artık dayanamayıp yapar. Bu nedenle kediler tuvaletini ne kadar tutabilir bilinip işler ona göre planlanmalıdır. Kedinin tuvalet ihtiyacını gidermek için uygun bir ortam yaratılmalıdır.

    Kediler tuvaletini tutma konusunda gerçekten çok başarılıdır. Çok fazla sıvı tüketmediği günlerde bir kedi tuvaletini 16 saatten fazla tutabilir. Hatta 1 güne kadar çişini tutabilen kedilere şahit olunabilir. Tuvaletlerini tutabilseler de bu iyi bir şey değildir. Zaman ilerledikçe kedi gerginleşir ve hatta strese girer.

     

    Yavru Kedi Tuvaletini Ne Kadar Tutabilir?

    Yavru kedinin tuvaletini tutma süresi yetişkinlere göre daha düşüktür. Yetişkin bir kedi 16-24 saat arası tuvaletini tutabilirken yavru kedi genellikle 12 saate kadar tuvaletini tutar. Tuvalet eğitimi verilmemiş bir yavru ise tuvaletini tutma gereğinde bulunmaz ve her an her yere yapabilir.

    Yavru kedilere tuvalet eğitimi annesi veya diğer kediler tarafından verilebileceği gibi sahibi tarafından da verilebilir. Tuvalet eğitimi verilmeden önce yeterince bilgi edinilmesi gerekir. Böylece yavru kedi doğru bir şekilde yönlendirilebilir.

    Pet_Paw 9579 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor