Kediler Üzüm Yiyebilir Mi?

Kediler Üzüm Yiyebilir Mi?

.

Evde bakılması en kolay olan sevimli dostlarımız kedilerin garip huyları olduğunu biliyoruz. Kediler üzüm yerken görülürse şaşırılmamalıdır.

İçindekiler

    Mesela evde beslenen kedilerin yalnızlığı sevmemesi, sürekli insanların yanında oynamak veya uyumak istemesi de diğer garip huyları olarak gösterilebilir. İnsanlarla çok vakit geçiren kediler onların yaptıklarını ve özellikle yediklerini yemek isterler. Her sofra kurulduğunda insanların ayaklarına sürtünüp yediklerini kendisiyle paylaşmalarını isterler.

    Kediler üzüm yer mi?

    Meraklı olduğunu söylediğimiz bu sevimli dostlarımızın yeme veya ısırma konusunda özel bir ilgileri vardır.Bizlerin yediği ve evimizde yer alan meyve, sebze, meyve kurularına da ilgileri oldukça yüksektir. Ancak pek çok gıdaya ilgi duysalar dahi kedilerimize besinleri kontrollü bir şekilde ve az miktarlarda vermemiz gerekmektedir. Aksi halde herhangi bir besini aşırı tükettiğinde istenmeyen sonuçlar doğabilir.

    Siz üzüm yerken kediler yine bir merakla size yaklaşırlar. Tabağınızı veya elinizdekini koklamaya çalışırlar. Ama kediler aslında hiç bir meyveyi yemezler. Sadece kedinize bir meyve uzattığınız zaman koklar veya en fazla sulu ise yalayabilirler.

    Bahçede veya dışarda bakılan kedilerin bazen ot yediği görülür. Doğa bilimci gibi hangi otun neye faydası olduğunu çok iyi bilen koyunlar kadar olmasa da kediler de bunu sağlıkları için yaparlar. Evde bakılan kedilere meyve veya sebze yedirmeniz çok zordur.

    Kediler üzüm kurusu yer mi?

    Kuru gıdalara daha çok ilgili olan kediler meraktan da olsa verdiğiniz bir kuru gıdayı ağzına alıp geri bırakırlar. Ekmeğe alışkın olmayan kediler ekmek de yemezler. Ama mesela mısır cipsi yiyen kedi vardır. Pişirilmiş et ürünleri verdiğiniz zaman baharata alışan kediler yemeği mısır cipsine benzeterek yiyebilir. Ancak kedilerin baharatsız sade patates cipsi yedikleri çok ender görülür.

    Kuru üzümü de kedi mamasına benzetip yiyebilirler. Ancak bu çok tehlikelidir. Kuru üzüm kediler için zehirleyici olabilir. Bir avuç kadar kuru üzüm kedilerde böbrek yetmezliğine sebep olur. Yanlışlıkla da olsa üzüm yemiş olan kedinizde ishal, uyuşukluk veya halsizlik gibi semptomlar gördüğünüzde bir an önce veteriner hekiminize başvurmalısınız.

    Pet_Paw 5425 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor