Kediler Yağmur Suyu İçebilir Mi?

Kediler Yağmur Suyu İçebilir Mi?

Kış aylarında bir kedinin yerden akan yağmur suyunu veya herhangi bir yerde birikmiş yağmur suyunu içtiğini görebilirsiniz. Bu durumda kediler yağmur suyu içebilir mi, yağmur suyu kediler için zararlı mı diye düşünmenizden daha doğal bir durum yoktur. Kediler ve yağmur suyu hakkında bilgilendirici bir içerik hazırlamaya çalıştık.

İçindekiler

    Kediler Yağmur Suyu İçebilir Mi?

    Öncelikle kediler yağmur suyu içebilir mi sorusuna yanıt vererek konumuza başlamak istiyoruz. Kedilerin biriken su havuzlarından, hatta yerden akan yağmur sularından bile faydalanmaya çalıştıklarını görebilirsiniz. Yani evet, kediler yağmur suyu içebilirler ve günümüzde çok büyük oranda kedi de yağmur suyu içmektedir.

    Tabi bir kedinin yağmur suyu tüketmesi yağmur suyunun kediye zarar vermediği veya verdiği anlamına gelmemektedir. Bu sorulara da yanıt vereceğiz ancak öncelikle kedilerin neden yağmur suyu içebildiklerine değinmemiz gerekiyor. İçilebilir su bulunamadığında sadece kediler değil tüm canılılar yağmur suyu, kar suyu tüketmek "zorunda" kalabilirler. 

    Yağmur Suyu Kediler İçin Zararlı Mı?

    İşe biraz daha sağlık odaklı, ciddi yaklaşmak gerekirse kedilerin yağmur suyu tüketmesi sonrası yaşadıkları hayata göz atalım. Yağmur suyu kediler için zararlı bir beslenme şeklidir ve tüketilen suyun faydası yerine zararı gözlemlenir. Bu zararlara rağmen kedilerin neden ısrarla yağmur suyu içtiğini düşünüyorsanız tabi ki yanıtımız zorunluluk olacaktır.

    Sadece kediler için değil tüm canlılar için içme suyu olarak adlandırılan su harici tüm sular zararlı olabilir. Aslında kedilerin yaşadıkları şehre göre ciddiyetin değişeceğini de söyleyebiliriz. İstanbul gibi kalabalık ve hava kirliliği gözlemlenen şehirlerin üzerlerinde dolaşan bulutların taşıdı suyu tüketmek hiçbir canlı için sağlıklı olmayacaktır.

    Kedilerin Yağmur Suyu İçmesi Nasıl Engellenir?

    Kediler yağmur suyu içebilir mi sorusuna aldığınız yanıtı düşünecek olursak kedinizin veya sokakta kedilerin yağmur suyu içmesini nasıl engelleyeceğimizi düşünmemiz gerekiyor. Kedilerin yağmur suyu içmesini engellemenin en kolay yolu kedilerin dışarıdan su içmesine gerek kalmamasını sağlamaktır. Kedinizin, sokak kedilerinin temiz, içilebilir suya ulaşmasını sağlayarak problemi çözebilirsiniz.

    Kediler sokakta yaşar mı adlı içeriğimizde de su ve yemek sıkıntısından bahsetmiştik. Kediniz için su koyduğunuz kapların içine de yağmur suyu birikebileceğini unutmamalısınız. Bu durumu engellemek için yapılması gereken üstü kapalı su kapları kullanmaktır. Kedinizin sadece içilebilir su tüketmesini sağlamalısınız.

    Pet_Paw 936 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor