Kedilerde Antibiyotik Kullanımı

Kedilerde Antibiyotik Kullanımı

Canlılar hastalandığı zaman çeşitli tedavi yöntemleri bulunur. Kedilerde antibiyotik kullanımı da bir çeşit tedavi yöntemidir. Bu yöntemler genellikle iğne ve ilaç tedavileri olarak geçer. Ayrıca koca karı ilaçları denilen çeşitli doğal yöntemlerde bulunur. Gelenek görenek ve adetlerimiz sonucu bu tarz tedavi yöntemleri de ortaya çıkar. Genellikle insanların evinde belli başlı ağrı kesici ilaçlar ve antibiyotikler bulunur.

İçindekiler

    Grip ve çeşitli baş ağrıları sonucunda bu antibiyotik ilaçlardan kullanırlar. Hayvanlar içinde ilaçlar bulunur. Özellikle kedi ve köpek için çeşitli antibiyotik ilaçlar mevcuttur. Ufak hastalıklar için kullanımı mümkündür. İğne hali olduğu gibi ilaç formları da yaygındır. Kedilerde antibiyotik ilaçları ve iğnesi mevcuttur. Gereken durumlarda kedi bu takviye ile tedavi olur.

    Kedilerde Antibiyotik Kullanımı Sağlıklı Mı?

    Hayvanlar bir çok iltihap, enfeksiyon yada çeşitli hastalıklar kapabilir. Mantar veya bakteri hastalıkları bunların başını çeker. Özellikle kedi ve köpekler sokakta fazla vakit geçirdikleri için, enfeksiyon mantar veya bakteri gibi durumlar ile fazla karşılaşırlar. Ayrıca çeşitli durumlardan dolayı iltihap gibi olaylar söz konusu olur. Özellikle kedilerde bu durum fazla görülür.

    Bu tarz durumları engellemek için kedilere antibiyotik ilaçlar ve iğne yapılabilir. Hayvan severler tarafından merak edilen konudan biri kedilerde antibiyotik kullanımı sağlıklı mı sorusudur. Bu konuda gereksiz kullanım söz konusu olmadığı taktirde faydalıdır. Tabi ki ilaç ve iğne kullanmak her canlı için teşvik edilmemesi gereken olgudur. Ancak belli hastalıklar dahilinde tedavi amaçlı faydalı şekilde kullanılır.

    Antibiyotikler adından anlaşılacağı üzere anti den türemiştir. Yani vücutta oluşan iltihap ve mantar gibi durumları çözmeye yarar. Bu sebeple sağlık konusunda tedavi de işe yarar. Ancak keyfe keder kullanımı önerilmez. Hasta olan kişiler gerekiyorsa alabilirler. Kedilerde antibiyotik kullanımı da aynı şekilde gerektiği durumlarda olması gerekir. Aksi halde zararlı olur. Dikkatli kullanmak ve doz ayarı yapmak gerekir.

    Kedi Antibiyotik İsimleri Ve Önerileri

    Hayvanlarda antibiyotik kullanımı yaygındır. Özellikle kediler antibiyotik kullanırlar. Çeşitli enfeksiyon durumları bu sayede asılmış olur. Kedi antibiyotik isimleri ve önerileri merak edilen konular arasında yerini alır. Kedi antibiyotik isimleri ve önerileri aşağıdaki gibidir:

    • Enrofloxacin, idrar ve idrar yolunda oluşan enfeksiyon ve iltihap için kullanılır. Ayrıca akciğer ve solunumu etkileyen komplikasyon durumları içinde kullanılır.
    • Metrodinazole, dişlerde oluşan hastalık durumları için geçerlidir. Ayrıca diş eti hastalığı içinde kullanılmaktadır.
    • Azro şurup, bu şurup kedilerde antibiyotik olarak sıvı formda kullanılan ilaç tedavi yöntemidir.
    • Amoksisilin, yaygın olarak kullanılan idrar yolu için verilen güçlü bir antibiyotik ilaçtır.
    • Sefaleksin, yan etkisi yok denecek kadar azdır. Ağız yolu ile kediye verilir. Deri enfeksiyonu ve cilt enfeksiyonu için antibiyotik çeşididir.
    • Klindamisin, kemik ve türevi durumlar için uzun vade kullanılması gereken bir antibiyotik ilacıdır. Ancak süratli etki gösterir.
    • Antibiyotik iğnesi de ilaç kategorisinde yer alır.

    Kedilerde Antibiyotik Tedavisi Kaç Gün Sürer?

    Hayvanlar antibiyotik tedavisi duruma veya enfeksiyona göre değişir. Özellikle kedilerde antibiyotik tedavisi kaç gün sürer merak konusudur. Bu durum genellikle 1 2 haftayı geçmez. Eğer antibiyotik etkili ve enfeksiyon az ise daha kısa sürebilir. Değişkenlik gösteren bir durumdur. Bazı ciddi enfeksiyon çeşitlerinde 2 3 ay sürdüğü de olur.

    Burada net bir tarih vermek pek mümkün değildir. Kedilerde antibiyotik tedavisi kaç gün sürer sorusuna bu nedenle net yanıt verilemez. Bu konuda kullanılan antibiyotikler ve veterinerin vereceği bilgiler konusunda daha sağlıklı bir edinim söz konusu olacaktır aksi halde net sonuca varılamaz.

    Kedilerde Antibiyotik İğnesi Halsizlik Yapar Mı?

    Kediler çeşitli enfeksiyon ve iltihaplar sonucunda antibiyotik tedavisi alırlar. İlaçlar şurup ve normal olmak haricinde iğne şeklinde de olabilir. Kedilerde antibiyotik iğnesi bulunur. Kedilerde antibiyotik iğnesi halsizlik yapar mı veya başka etki yaratır mı hayvan sahipleri tarafından merak edilen konulardandır.

    Kedilerde antibiyotik iğnesi halsizlik yapar mı sorusuna evet denilebilir. Çünkü iğne formu güçlü olduğu için vücuda giren antibiyotik uyku ve haksızlık yapabilir. Bu nedenle paniğe kapılmamak gerekir. Ertesi gün ilacın etkisi normale gelir. Ağır iğneler ve bu tarz virüs karşıtı iğneler biraz etki eder. Örneğin covid tedavisi için uygulanan aşılar da etki etmektedir. Ancak bir iki gün sonra normale dönmektedir. Etki etmesi iyi bir husustur. Çünkü iğne etkisini gösteriyordur.

    Pet_Paw 25337 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor