Kedilerde doğru tasma seçimi

Kedilerde doğru tasma seçimi

Selamlar! evinde kedi dostlarıyla yaşayan birçok insan tasma kullanıyor, doğru tasma seçiminde dikkat etmemiz gereken birçok detay var.💙

İçindekiler


    Kedinize tasma takmanız gerekli mi?

    Bazı çocuklar hiçbir şekilde kedi tasmasının varlıklarından hoşlanmıyor, bizim tavsiyemiz bu durumda zorlamamak.

    Kedinize taktığınız tasma güvenli mi?

    Standart tasmalar bir yere takıldığında dostunuzu boğup ölümüne yol açabilir, bu asla küçümsenecek bir durum değil çünkü sık karşılaşılıyor. kedinin patisi tasmanın arasından geçerse pati altı dokusuna ampütasyon gerektirecek kadar dahi zarar verebiliyor. özellikle dışarıyla bağlantısı olan kedilere bilerek tasma takılıyor fakat bu durum kontrol edilemeyeceğinden ciddi durumlara sebep olabilir.

    Hangi kedi tasmasını tercih etmelisiniz?

    yani illa kedinizin tasmalı olmasını istiyorsanız, güvenli, zorlama esnasında açılabilen tasmalar tercih etmelisiniz. bizim tasmalarımız da bu şekilde, çektiğinizde açılıyor fakat kedi günlük rutininde zorlamadığı sürece açamıyor. 'in çok güzel modelleri var.

    Kedi tasması zilli mi olmalı?

    bir diğer önemli husus, varsa zilini çıkarmanız, berlin için zilin içindeki topu çıkardık, bu sayede ses çıkarmıyor. her hareket ettiğinizde kulağınızda çınlayan bir ses olduğunu düşünün, bu durum kediler için oldukça rahatsız edici ve sağlıksız.

    çok gerekmedikçe tasma takılmasını önermiyoruz, en önemli nokta olası bir kayıp durumunda dostumuza ulaşabilmek. tasmalı bir kedi sokakta dikkat çekeceğinden bulunması çok daha kolay olabilir. bu sebeple tasmaların künyeli olmasını önemsiyoruz. biz künyemizi 35₺'ye tan aldık ve verdikleri kart sayesinde üzerinden tasmamızı tasarladık, çok farklı modeller var. berlin'le ilişkimizi yansıtan bu güzel yazıyı seçtim ben, diğer yüzünde ismi ve telefon numaram yazıyor.

    elbette önceliğimiz, kedimizin kaybolmaması için tüm önlemleri almak, pencere/balkonlarımızı açılamayan tel sineklik veya kedi güvenlik ağlarıyla kapatmak. fakat dünyanın bin bir türlü hali var, kedinizin kaçması durumunda künyesi sayesinde önlem almış olursunuz.

    bakımından sorumlu olduğumuz bir can için tüm önlemleri almak zorundayız ve onu istemeyeceği şeylere zorlamaktan kaçınmalıyız diye düşünüyoruz. umarız bu post yararlı olmuştur.💙

    Pet_Paw 564 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor