Kedilerde İç Parazit Uygulaması

Kedilerde İç Parazit Uygulaması

.

Herkese merhaba, bugün kedilerde iç parazit uygulamalarını konuşacağız. 2-2.5 aylıktan itibaren kediniz için parazit rutinlerine başlamanız gerekiyor.

İçindekiler

    Kedilerde görülen başlıca iç parazitleri şerit kurtlar, kancalı kurtlar, kalp kurdu ve yuvarlak kurtlar olarak sınıflandırabiliriz. ilk uygulamadan itibaren her yaş grubunda kedilerde uygulamanın 3 ayda bir tekrarlanması gerekiyor. parazit uygulaması aşı değildir, parazitlere karşı bağışıklık oluşturmaz ve uzun süreli bir etkisi olmaz.

    İç parazitler sudan, topraktan, bitkilerden, enfekte dışkıdan, anne karnında ya da emzirme döneminde anneden kediye bulaşabiliyorlar. iç parazitlerin birçoğu kedilerde sindirim sistemine ya da direkt olarak bir organa yerleşerek önemli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. nefes darlığı, kanlı ya da mukuslu dışkı, kusma benzeri belirtiler gösterebilirler.

    iç parazitlerin birçoğu kedinin bedeninden dışarı çıkarak dışarıda uzun süre canlı kalabilirler. kedinin anüsünde yumurtalarını, yatağında, dışkısında ve kusmuğunda parazitleri yeterince olgunlaşmış ise gözle görebiliyorsunuz. yavru kedilerde iç parazitler maalesef ölümcül sonuçlar doğurabiliyorlar.

    yetişkin kedilerde tedavisi çok daha kolaydır. kedilere uygulanan etkin anti paraziter tedavinin düzenli olması en iyi koruma yöntemi olacaktır. veteriner hekiminiz tarafından kullanılacak olan ilacın iç parazitin türüne ve kedinin kilosu ile yaşına göre belirlenmesi çok önemlidir.

    Anti parazitler ilaçlar, hap, enjeksiyon ve ense damlası olarak üçe ayrılmaktadır. Anti paraziter ilaç türlerinden ancak veteriner hekiminiz kedinize en doğru olanı seçebilecektir. hiçbir koşulda kendiniz belirlediğiniz bir parazit ilacını kedinize uygulamamalısınız. ayrıca veteriner klinikleri haricinde satılan hiçbir parazit ürünü ya da evde uygulayacağınız sirke benzeri hiçbir tıbbi dayanağı olmayan ürünleri asla kedinize uygulamayın.


    Anti paraziter uygulamaların fiyatları türüne ve kliniklere göre değişiklik gösterebileceğinden kliniğinize danışmanız en doğrusu olacaktır. tekrar hatırlatalım düzenli parazit uygulaması yaptırılmayan kedilerde ciddi sağlık sorunları oluşabilir. lütfen kedinizin iç parazit uygulamalarını aksatmayın. patili günler dileriz.🥰🐾

    Pet_Paw 1516 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor