Kedilerde Mikroçip Uygulaması Hakkında

 Kedilerde Mikroçip Uygulaması Hakkında

.

✴️ kedilerde mikroçip uygulaması hakkında bahsetmeye çalışacağım 🐾

İçindekiler

    ➰ resmi gazetede de yayınlanan bilgiye göre 1 ocak 2022 tarihi itibari ile zorunlu hale geliyor. yaptırılmaması dahilinde parasal yaptırım uygulanıyor. uçak seyahatleri için de olması gerekiyor diye biliyorum.

    🔸aslında bu bir kimliklendirme işlemi. kedi ve köpeklerin insanların keyfine göre sokağa atılmasını engellemek için de bir adım. belki böylece canı isteyen her insan gidip oyuncak alır gibi hayvan sahiplenemez/satın alamaz.

    🔸mikroçip deri altına uygulanıyor ve genelde enseye yerleştiriliyor. pirinç tanesi kadar bir büyüklüğe sahip ve el terminali ile çip okunabiliyor. sağa kaydırınca görebilirsiniz.

    🔸mikroçip uygulaması veteriner kliniklerde yapılıyor. aşı gibi düşünebilirsiniz yani anestezi gerekmiyor. ancak aşı gibi sürekli tekrarlanması gereken bir uygulama değil, kalıcıdır. yine de ilerleyen zamanlarda çalışabilirliğini kontrol ettirmek daha iyi olur.

    🔸kediler için ortalama 5-8 haftalıkken bu işlem yapılabiliyor.

    🔸mikroçip de kedi sahibin adı, soyadı ve iletişim bilgileri yer alıyor. ayrıca kediye uygulanan aşılar ve geçirdiği hastalıklar gibi bilgiler de yer alıyor. çipin kodu ile birlikte bu bilgiler elektronik ortama kaydediliyor.
    🔻böylece çalınma veya kaybolma vakalarında kedilerin ve köpeklerin bulunması kolaylaşacak. herhangi bir kliniğe gidildiğinde direk kedi/köpek sahibinin bilgilerine ulaşılabilecek. gps özelliği taşımıyor.

    🔸fiyatı ise 100-200 tl arasında değişiyor.

    ❗çip takıldıktan sonra adres veya telefon gibi bilgilerinizde değişiklik olursa kliniğe gidip bilgilerinizi güncelletmek daha sağlıklı olur.

    📌 bildiklerim bu şekildeydi ve görseli temsili koydum. görünüş olarak bazı farklılıklar olabilir.

    📌 resmi bilgi kaynağı, sözcü gazetesi.

    Pet_Paw 750 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor