Kedilerde Sağlaklık Solaklık Var mı?

Kedilerde Sağlaklık Solaklık Var mı?

Kedinizin hangi patisini kullanmaya daha yatkın olduğunu hiç düşündünüz mü? Kedilerde sağlaklık solaklık var mı kedi sahipleri tarafından akla zor gelen ancak genelde merak edilen bir tartışma konusudur. Eğer kedinizin vücudunun hangi bölgesine daha hakim olduğunu öğrenmek istiyorsanız doğru adrestesiniz.

İçindekiler

    Kedilerde Sağlaklık Solaklık Var mı?

    Kedilerde Sağlaklık Solaklık Var mı?

    İnsanlar hayatlarındaki birçok durumu sadece kendilerine özgü sanırlar. Güneşin bile bizim etrafımızda döndüğüne yüzyıllarca inandığımızı düşünecek olursak sağlak veya solak olma durumunun da sadece bize özel olduğuna inandığımızı görebiliriz. Fakat gerçekler genelde çok sert, bazen de çok eğlenceli olurlar. Kedilerde sağlaklık solaklık var mı, bakalım.

    Kulağa biraz saçma, biraz komik gelecek ama tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de sağlaklık, solaklık vardır. Yani kedilerde vücutlarının bir tarafını diğer tarafa göre çok daha iyi kullanırlar. Biz insanların sadece %2’sinin iki elini de eşit yetenekte kullandığını düşünecek olursak, kedilerin eşit vücut performans oranı olan %4’ü daha iyi anlayabiliriz.

    Kediler Sağlak Mı Solak Mı?

    İnsanların çok büyük bir bölümü sağ ellerini sol ellerine göre daha iyi kullanırlar. Yani genelleme yapacak olsaydık insanlar sağlak diyebilirdik. Ne yazık ki kediler için böyle bir durum tam olarak geçerli değil. Kedilerdeki pati kullanma durumu oldukça çeşitli. Kediler sağlak mı solak mı diye merak ediyorsanız kedinizin cinsiyetini iyi bilmelisiniz.

    Yine bir genelleme yapmak gerekirse erkek kedilerin genelde sağlak, dişi kedilerin ise solak olduğunu söyleyebiliriz. Kedinizin beyninde çalışan loblara göre patilerini kullanma yetisi kazandığını bu şekilde anlayabiliriz. Dişi ve erkekler arasında kullanılan loblar ciddi anlamda farklılık göstermektedir.

    Kedilerin Sağlak Solak Olduğu Nasıl Anlaşılır?

    Her şey çok güzel ama kedinizin hangi patisini daha iyi kullandığını nasıl anlayacaksınız? Kedlerde sağlaklık solaklık var mı konusunun belki de en önemli başlıklarından birisi kedinizin baskın patisini nasıl bulacağınızdır. Kedi hastalıkları hakkında sizlerle paylaştığımız içeriklerin neredeyse tamamında gözlemin öneminden bahsediyoruz.

    Burada da karşımıza “gözlem” çıkıyor. Kedinizin tek patisiyle yapması gereken işlerde, oyunlarda hangi patisini kullandığına dikkat etmeli. Baskın bir kullanım gördüğünüzde kedinizin sağlak mı solak mı olduğunu yorumlamalısınız. Bizleri de habersiz bırakamayın tabi… Hem kedinizi hem de siz değerli okuyucularımızı Petarkadaş ailesine bekliyoruz.

    Pet_Paw 859 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor