Kedilere Çiğ Et Verilir Mi?

Kedilere Çiğ Et Verilir Mi?

Kedi beslerken alternatif seçenekler sunmak isteyen kedi sahipleri kedileri çiğ etle beslemek isteyebilir. Kedilere çiğ et verilir mi, çiğ et kediye zarar verir mi gibi tartışmalardan dolayı kediler çiğ et arasındaki yaklaşımın nasıl olması gerektiğinden emin olunamayabilir.

İçindekiler

    Kedilere Çiğ Et Verilir Mi?

    Kedilere çiğ et verilir mi yoksa verilmez mi çok ciddi tartışmalara neden olur. Her iki fikri de savunan birçok kişi vardır. Aslında bu konuda her iki görüşü de inceledikten sonra bir kanıya varmak daha iyi olur. Öncelikle şunu söylemek gerekiyor ki çiğ et insanlara olduğu gibi kediler için de oldukça zararlıdır. Bunu bilerek çiğ et ile kedinizi beslemek istiyorsanız besleyebilirsiniz.

    Doğal ortamlarında bir şekilde çiğ et yediklerini düşünüyor olsanız da kediler artık eskiden sokaklarda avlanan kediler değiller. Her ne kadar öncesinde çiğ et tüketiyor olsalar da günümüzde çiğ et tüketmeleri ciddi anlamda zararlı olabilir. Sindirim sisteminde yaşanacak sorunları düşünerek kedinize çiğ et vermemenizi tavsiye ediyoruz.

    Çiğ Et Kediye Zarar Verir Mi?

    Çiğ et kediler için zararlı olabilir. Çiğ ette bakteri veya parazit varsa bunlar direk olarak kedinin sindirim sistemine ulaşır. Sindirim sisteminde de çeşitli hastalıkların başlangıcını yaparlar. Parazitler yalnızca sindirim sistemine zarar vermekle kalmayıp kalp, akciğer, karaciğer, beyin gibi hayati organlarda kist oluşumuna neden olabilirler.

    Çiğ et konusunda kediler adına merak edilen bir diğer konu da çiğ kemik ve kılçıkların kedilere verilme ihtimalidir. Kediniz için çiğ kemikler ve kılçıklar da oldukça zararlıdır. Kedilerin vücutlarında bakterilerin yaşamasına neden olacak besleme yöntemlerinden kaçınmalı ve sağlıklı beslenme için sorumluluk almalısınız.

    Pet_Paw 4316 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor