Kedilere Hangi Meyveler Verilebilir?

Kedilere Hangi Meyveler Verilebilir?

Her kedi sahibi için beslenme en önemli sorumlulukların başında gelir. Ancak mamalar her besin ürününün yerini tutamayabilirler. Kedilere hangi meyveler verilebilir diye düşünüyorsanız kedinizin dışarıdan alacağı besin değerlerine önem veriyorsunuz demektir.

İçindekiler

    Kedilere Hangi Meyveler Verilebilir?

    Kedinizin beslenme alışkanlıklarına ek olarak meyve eklemesini de kullanabilirsiniz. İlk kez duyuyorsanız kulağa biraz farklı gelebilir ancak kediler meyve yiyebilir ve gerçekten yararlı meyveler kedilerin hayatlarında çok büyük öneme sahip olabilir. Kedinizin meyve tüketebileceğini yeni öğrendiyseniz veya sadece kedilere hangi meyveler verilebilir diye düşünüyorsanız listemizi sizinle paylaşalım;

    • Elma
    • Karpuz
    • Kayısı
    • Armut
    • Portakal

    Elma

    Kedilere elma verilebilir. Özellikle A vitamini ve C vitamini konusunda zengin olması açısından oldukça faydalı bir besindir. Gerek genç gerek yaşlı bir kediniz var ise harika bir atıştırmalık olacağını söylememiz gerekir. Kedinize elma vermeden önce kabuklarını soymayı ve çekirdeklerini çıkartmanızı öneriyoruz. Meyvelerin yenmesini kolaylaştırmak gerekir.

    Karpuz

    Karpuz yazın meyve olarak hepimizin vazgeçilmezleri arasındadır. Kedinizin hem serinlemesine hem de ciddi enerji almasına yardımcı olacak karpuz konusunda biraz dikkatli olmanız gerekecek. Karpuz tatlı bir meyve olduğu için aşırıya kaçmanız durumunda ciddi sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Kedinize karpuz verirken de çekirdeklerini kesinlikle ayırmalısınız.

    Kayısı

    Kediler taze kayısı yiyebildikler gibi kuru kayısı da tüketebilirler. Kedinizin bağırsak hareketlerinizi düzenleyecek, tuvalete çıkmasını kolaylaştıracak bir meyve olan kayısının da aşırısı sağlık problemlerine neden olabilir. Sizler için önerdiğimiz her türlü besin maddesini sadece belirli sayıda vermelisiniz.

    Armut

    K, C ve lif bakımından zenginliğe sahip armut besin değeri açısından kedinize oldukça faydalı bir besindir. Kedinizle bir armutu paylaşmadan önce yine çekirdek ve kabuklarını soymalı, diğer meyvelerde olduğu gibi aşırıya kaçmamalısınız.

    Portakal

    Biz insanlar için kış aylarının vaz geçilmez meyvesi Portakal kediler için de olmaz olmaz denebilecek kadar önemlidir. Kedinizin kış aylarını hasta olmadan geçirebilmesi, ihtiyacı olan C vitaminine kavuşması için yeterli miktarda portakal tüketmesi gerekmektedir.

    Kedilere Sağlıklı Meyve Verirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Kedilere meyve verilirken sunulan meyve miktarı çok önemlidir. Bu miktar, kedilere verilen mama miktarının %15-20’sini geçmemelidir. Öğünlere meyve ilave edilmesinde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise meyve kabuklarını soymanız ve çekirdeklerini çıkarmanızdır.

    • Kedinizin hangi meyveyi sevdiğini anlamaya çalışın,
    • Alerjik belirtileri gözlemleyin,
    • Çekirdek ve kabukları temizleyin,
    • Aşırıya kaçmayın,
    • İhtiyaçlar dahilinde meyve eklemesi yapın.

    Kedinize ilk defa vereceğiniz meyveleri başlangıçta az miktarda ikram etmelisiniz. Zira bir süre bekleyip kedinizin bu meyveye karşı alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini gözlemlemeniz gerekiyor. Kediniz ilk defa tattığı meyveye herhangi bir alerjik reaksiyon göstermiyor ise miktar kontrolüne dikkat ederek sevdiği meyveleri verebilirsiniz.

    Pet_Paw 539 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor