Kedilerin Göz Rengi Ne Zaman Belli Olur?

Kedilerin Göz Rengi Ne Zaman Belli Olur?

Kedilerin göz rengi ne zaman belli olur diye insanlar sürekli merak etmektedir. Kediler ilk doğduklarında gözleri kapalıdır ve bu sürece kadar aslında göz renklerini öğrenmek neredeyse imkânsızdır. Peki, bu sevimli ve minik dostlarımızın göz renkleri ne zaman belli olacaktır. Sizler için bu konu hakkındaki tüm detayları yazmış bulunmaktayım. Gelin birlikte bakalım.

İçindekiler

    Kedilerin Göz Rengi Ne Zaman Belli Olur?

    Kediler ilk doğduklarında gözleri kapalı olur ve bu süreç ortalama kedinin kendi genetiğine ve gelişimine bağlı olarak 10 gün sürmektedir. Ortalama 10 günün sonunda sevimli dostlarımızın gözleri dünyaya açılır ve görmeye başlarlar. Yavru kedilerin gözleri ne zaman açılır sorusuna da yanıt vermiştik. Peki, kedilerin göz rengi ne zaman belli olur?

    Kediler gözlerini ilk açtıklarında sizleri iki çift mavi göz karşılar. Bu kedilerde bilinen temel bir göz rengidir. Fakat bilindiği üzere bu mavi renk kalıcı olmayabilir. Kedinin gelişimiyle birlikte bu renk değişim gösterebilir. Bu durum tamamen kedinin genetiğine ve kendi özelliklerine bağlı bir durumdur. Kedilerin gözleri 4 ile 7 haftalıkken renk almaya başlar. Bu renkler tamamen kedinin ırkına bağlı bir durumdur. Bu renk değişim süreci 3 aya kadar sürer. Yani kedilerin göz rengi tam 3 aylık olduğunda belli olmaktadır. Böylelikle kedilerin göz rengi ne zaman belli olur sorusunun cevabı bu şekilde olmaktadır.

    Göz rengi belli olan kedilerin göz rengi daha değişmez ve yaşamları boyunca ayı kalır. Sadece bazı durumlarda göz rengi koyulaşabilir. Fakat bu durum temel göz renginde çok bir değişikliğe yol açmamaktadır. Bazı kedi ırkları iki farklı renk gözle doğar. Bu iki farklı renk göz rengi de zamanla değişmez ve sabit kalır.

    Kedilerin Göz Rengi Değişir Mi?

    Kedilerin göz rengi ilk başta mavidir. Bu durum neredeyse tüm kediler için aslında geçerlidir. Bu süreç kedinin gelişimi ile birlikte 3 ay sürer. Kediniz 3 aylık olduğunda artık göz rengi değişmez ve sabit kalır. Yani kediniz 3 aylık olana kadar göz renginde değişim görürseniz korkmayın bu tamamen doğal bir süreçtir. Kedinin geliştiğini ve erişkinliğe doğru yol aldığını göstermektedir. Kedilerin göz rengi değişir mi sorusunun cevabı bu şekilde olmaktadır.

    Pet_Paw 10503 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor