Kedilerin Kulakları Neden Kokar?

Kedilerin Kulakları Neden Kokar?

Kedinizi öpmek, koklamak onunla eğlenmenin, ona sevginizi göstermenin en kolay yoludur. Kedilerin kulakları neden kokar diye araştırma yaptığınıza göre kedinizin kulağını koklama hatasına düştünüz ve sonuçları sizi hiç mutlu etmemiş demektir. Bir hata yapmış olduğunuzu anlık olarak düşünebilirsiniz ama aslında her kedi severin yapması gereken bir ön araştırmayı yapmış oldunuz. Şimdi neden kedinizin kulağının koktuğunu öğrenmelisiniz.

İçindekiler

    Kedilerin Kulakları Neden Kokar?

    Bir kedinin kulaklarına yaklaştığınızda, kulaklarını kokladığınızda rahatsız oluyorsanız, kötü koku ile karşılaşıyorsanız ciddi bir problemle yüzleşiyor olabilirsiniz. Listemizde göreceğiniz gibi ciddi problemlerin yanında temizlenmemekten kaynaklanan bazı küçük sorunlar da kedinizin kulaklarının kokmasına neden olabilir.

    • Kirlilik
    • Kulak enfeksiyonları
    • Alerjiler
    • Kulak Uyuzu
    • Kulak birikintileri

    Kedinizin kulaklarının koktuğunu fark ettiğiniz andan itibaren sonun nerede olduğunu anlamaya çalışmalısınız. Sorunun nedenini keşfettiğinizde birçok farklı hastalığı henüz başlangıç aşamasındayken fark edebilirsiniz. Ortada bir hastalık yoksa bile en azından kedinizin temizliğini sağlamış olursunuz. Kedilerin kulaklarını düzenli takip etmek oldukça önemlidir. Bu takip sürecinden kedilerin ağzı neden kokar adlı içeriğimizde de bahsetmiştik.

    Kedilerin Kulak Kokusu Nasıl Engellenir?

    Kedinizin kulağının koktuğunu fark ettiğinizde ilk önce kirlilik sorununu düşünmeli ve buna göre hareket etmelisiniz. Koku devam ediyor ve temizliğe rağmen sonuç alınamıyorsa kedinizin sağlık durumundan endişe etmenizden daha doğal bir şey yoktur. Kedinizin kulağının kötü kokmasını engellemek istiyorsanız öncelikle sorunu tespit etmelisiniz.

    Kediniz kulağının kokma nedeni temizlik eksikliği ise bu durumu gidermeli, hala koku devam ediyorsa en kısa sürede bir veteriner hekim ile görüşmelisiniz. Kedinizi korumanın en güvenli yolu herhangi bir hastalık belirtisiyle karşılaştığınızda çözüme odaklanmak değil, çözümü uygulayacak hekimlere ulaşmaktır. Kedinizin kulak kokusu sorumluluk bilinci ve ilgiyle engellenir.

    Pet_Paw 703 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor