Kedilerin Kulakları Neden Soğuk Olur?

Kedilerin Kulakları Neden Soğuk Olur?

Kediler pek çok özellikleri bakımından oldukça ilgi çeken canlılardır. Kedilerin patileri, kulakları ve burun kısımları da pek çok sebepler yüzünden sıcaklık ya da soğukluk olarak değişebilmektedir. Kedilerin kulakları neden soğuk olur ise genellikle kedi sahipleri tarafından merak edilen soruların başında gelmektedir. Yazımızda detaylı olarak sevimli dostlarımız hakkında bilgiler paylaşacağız.

İçindekiler

    Kedilerin Kulakları Neden Soğuk Olur?

    Kedilerin kulaklarının soğuk olması aslında oldukça doğal bir durum olarak kabul edilmektedir. Ancak bu soğukluk derecesinde çok ciddi farklar var ise de bu konuda dikkat etmemiz gereken durumlar olabilir. Kedilerin kulaklarının soğuk olması, patilerinde ve burun çevrelerinde yaşanan ısı farklılıkları genellikle başka belirtilerin de habercisi olabilir.

    Kedilerin kulak yapıları dışarıya çıkıntılı ve ince derili bir yapıya sahiptir. Onları soğuktan koruyan tüyleri ise kulaklarında oldukça az miktarda bulunur. Bu sebeple kulaklarının vücut ısılarına oranla daha soğuk ve serin olduğunu görmek genellikle mümkündür. Herhangi bir hastalık belirtisi olduğunu öğrenmek de bu durumda bizler için oldukça önemlidir. Kedilerin kulaklarının soğuk olmasının nedenlerini maddeler halinde sıralayacağız.

    • Eğer kedimiz yağmurdan ya da herhangi bir sebepten ıslandıysa öncelikli olarak kulakları soğuk olabilir.
    • Kar yağdığında, hava sıcaklığının oldukça düştüğü havalarda ya da rüzgar esen bir yerde uzun süre kalması sebebi ile de kulakları üşüyebilir.
    • Herhangi bir ameliyat, operasyon sonrası anestezi almış olması sebebi ile de kulak ısılarının oldukça düştüğü gözlemlenmektedir.
    • Hipotermi geçirdiği durumlarda oldukça buz kesilen kulakları da kedilerde görmek mümkündür.

    Eğer kedinizin ciddi bir hastalığı var ise bu sebeple de genel olarak kulakları soğuk olacaktır.

    Kedileri Soğuktan Korumak İçin Neler Yapılmalı?

    Sokak kedileri veya bahçede yaşayan bir kedimiz var ise genellikle kulaklarının soğuk olması oldukça olağan bir durum kabul edilebilir. Dışarının ısısını ayarlamak oldukça güçtür. Havalar soğuduğunda ilk olarak kedilerin kulakları ardından patileri ve burunları üşür.

    Buna bağlı olarak kediyi soğuk havalarda bahçeden eve almanızı önerebiliriz. Her ne kadar tüylü canlılar olsa da soğuğa bağlı üşüyerek hastalanırlar. Hastalık sebebi ile sürekli burun akıntısı, üşüme ve ardından devam eden titreme sorunları baş gösterebilir. Tedavi edilmeyen durumlarda ise kediyi ölüme dahi götürebilir.

    Sokakta üşüyen bir kediye rastladığınız da ise kesinlikle ilk olarak onu güvenli bir kutuya ya da apartman içerisine alabilirsiniz. Soğuk havalarda araba motorlarına saklandıklarını ve muhakkak kontrol etmeniz gerektiğini de unutmamalısınız.

    Evinizde yaşayan kedi için bu üşüme durumu bağışıklık sisteminden kaynaklanabilir. Bu durumda ise bağışıklığını güçlendirecek takviye gıdalar alabilirsiniz.

    Pet_Paw 11661 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor