Kedilerin Kuyrukları Ne İşe Yarar?

Kedilerin Kuyrukları Ne İşe Yarar?

İnsanlarda birçok organ ve ruh bulunur. Bununla birlikte aynı durum hayvanlar içinde geçerlidir. Hayvanlar huzurlarını ve mimiklerini psikolojik durumlarına göre hareket ettirir. Kedilerin kuyrukları ne işe yarar sorusu da bu nedenle sorulmaktadır. Mutlu olan bir kedi ona göre hareket eder. Aynı şekilde korkmuş veya üzgün bir kedi de farklı hareketler yapar.

İçindekiler

    Kedilerin Kuyrukları Ne İşe Yarar?

    Buradan yola çıkarak kedi ve köpeklerin birçok hareketinin insanlardaki gibi anlama olduğu ortaya çıkar. Hayvanlarda özellikle kedilerde kuyruk bulunmaktadır. Kuyruk durumlara göre değişik pozisyonlar alabilmektedir. En çok merak edilen sorulardan biri ise kedilerin kuyrukları ne işe yarar sorusudur. Kedilerin kuyrukları aynı insanlardaki bazı uzuvlara benzer şekilde hareket eder.

    Kedi ve köpeklerde kuyruk bulunmaktadır. Merak edilen temel konulardan biri ise kedilerin kuyrukları ne işe yarar konusudur. Kedilerin kuyrukları aynı köpeklerde olduğu gibi denge sağlamak ve ruh halini yansıtmak için bulunur. Örneğin zıplayan bir kedi kuyruğundan destek alır. Aynı şekilde oturan veya yatan kediler de kuyruğu ile dengesini sağlar.

    Bununla birlikte birçok ruh halini de yansıtır. Ruh hallerine göre değişkenlik gösteren kuyruk ve çeşitleri mevcuttur. İnsanların el ile yaptıklarını kediler kuyruğu ile yapar. Kedilerde el kısımları ayakla aynı görevi aldığı için kuyruk denge unsuru olmaktadır.

    Ruh haline göre köpeklerde ve kedilerde kuyruk çeşitli pozisyonları alır. Eğer bir kedi kuyruğunu rahat bir şekilde sallıyor ise keyifli ve mutlu olduğu anlamına gelir. Ancak kuyruğu dik bir halde geziyor ise burada gergin ve sinirli olduğu ortaya çıkabilir. Kediler kuyruk kısmından hissiyat alırlar. Eğer kuyruğa gelen bir darbe olur ise acı çekerler. Kedilerin kuyrukları ne işe yarar diye hala merak ediyorsanız devam edelim.

    Fakat kuyruk gevşek bir halde ise hissiyat daha az olacaktır. Kuyruk sert ise hissiyat kol ve bacaktaki kadar sert ve derin olur. Aslında insanlardaki bazı elastik uzuvlarla aynı mantalitede işler. İnsanlardaki genital bölge deki özellikle erkeklerde bulunan uzuvlarla aynı mantık görülebilir. Acı kaybı sert veya yumuşak oranlarda sinirsel etkiye göre değişir. Kedilerde kuyrukları ne işe yarar noktasında bütün bu bulgular bize yardımcı olur.

    Kediler Kuyruksuz Yaşayabilir mi?

    Kediler için kuyrukları büyük önem teşkil eder. Kediler kuyruksuz yaşayabilir mi her evcil hayvan tarafından merak edilir. Tabi ki yasabilirler. Köpek ve kediler arkalarına pek bakmazlar. Ancak bazı gündelik hayat içerisinde ufak zorluklar çekebilirler. Hayatı bir durum söz konusu değildir. İnsanlar veya hayvanlar belli organları olmadan engelli olduğu durumlarda dahi yaşamını sürdürürler.

    Örneğin parmağı veya kolu olmayan bireyler bulunmaktadır. Bu durum hayatı zorlaştıran durumlar olsa da ölümcül bir etki etmez. Bu nedenle kediler kuyruksuz yaşayabilir mi olayına yanıt kesinlikle evet olacaktır. Tabi ki bazı denge konularında veya bazı ruh hallerini yansıtma noktalarında rahatsızlık çıkarsa da zamanla alışırlar. Kedilerin kuyrukları ne işe yarar bilmiyorduysanız bile artık öğrendiniz. 

    Kedilerde kuyrukların çekilmesi veya sert darbe alması acı verir. Bu gibi durumlarda kedi kuyruk sokumu bölgesinde acı duyar. Özellikle sert bir halde bulunan kuyruk acı hissiyatını derinden yaşar. Köpeklerde kuyruksuz yaşamak daha kolay bir olaydır. Sebebi köpeklerin fazla zıplamayan ve tırmanmayan hayvanlar oldukları için kuyruk denge unsuru bakımından onlar için daha önemli olmamasıdır.

    Ancak kedilere zıplama ve atlama olayları köpeklerden çok daha yaygın olduğu için kediler kuyruksuz yaşayabilir mi diye merak edenler için endişe edilecek bazı noktalar var demektir. Bazı kediler genetik olarak kuyruk çürümesi veya hastalığı olabilir. Bu gibi durumlarda kuyruk veterinerler tarafından alınır. Eğer bir hastalık bulunmuyor ise kuyruk tedavisine gerek yoktur.

    Kedilerin Kuyruklarının Kesilmesi

    Kedilerin kuyruklu oldukları ve bazı durumlarda kuyruksuz oldukları görülür. Bazı evcil hayvan sahipleri bazı durumlarda kedilerin kuyruklarının kesilmesini talep ederler. Bu bağlamda sebepleri değişkenlik gösterir. Eğer keyfe keder sadece kuyruk bir yerlere çarpıyor diye kestiriliyor ise bu durum pek hoş değildir. Ancak hastalık veya rahatsızlık gibi durumlar söz konusu ise o zaman kedilerin kuyruklarının kesilmesi mantıklı olacaktır.

    Özellikle belli türdeki kediler kuyruk hastalıkları veya çürümesi yaşayabilir. Bu nedenle ameliyat yapılarak kuyruk kesilir. Veterinerler bu konuda yardımcı olurlar. Eğer kedinin bir kuyruğunda hastalık, enfeksiyon, çürüme veya zedelenme gibi bir olay yok ise dokunmamak gerekir. Durduk yere hayvanın kuyruğunu kestirmek hayvan sever ve insanlara yakışmayacak bir davranıştır. Bu nedenle hassas yaklaşmak gerekir. 

    Kedilerin kuyrukları ne işe yarar adlı yazımızın şimdilik sonuna geldik. Kedilerin organlarının haklı/haksız nedenlerle uzman yardımı almadan kesilmesi, kesilmeye çalışılması oldukça rahatsız edici ve sağlıksız bir durumlar. Sadece yapmamakla kalmayalım, yapmaya çalışanları da elimizden geldiği kadar uyaralım.

    Pet_Paw 2717 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor