Kedilerin Tüyleri Neden Sürekli Uzamaz?

Kedilerin Tüyleri Neden Sürekli Uzamaz?

Kedi sahipleri kedilerini düzenli olarak traş ettirseler bile uzun tüylerin belirli bir süre sonra uzamadığını fark edebilirler. Kedilerin tüyleri neden sürekli uzamaz diye merak ediyorsanız aslında bu sorunun yanıtı biz insanlarda yaşanan tüy, saç uzaması konusuyla çok büyük benzerlik taşımaktadır. Kedilerin tüyleri neden uzamayı bırakıyor?

İçindekiler

    Kedilerin Tüyleri Neden Sürekli Uzamaz?

    Kedilerin tüyleri neden sürekli uzamaz sorusuna doğrudan yanıt vermeden önce bazı bölgelerdeki tüylerin neden bir maksimum değerden sonra uzamayı bıraktığını, saç ve tüyler arasında neden böyle bir ilişki olduğunu anlamaya çalışmalıyız. Kedilerin vücutlarındaki tüylerin hepsi uzama fazı denilen bir sürece göre boyutlarını ayarlamaktadır.

    Fazı yüksek olan kısa sürede uzarken fazı düşük olan tüyler çok daha yavaş uzarlar ve belirli bir büyümeden sonra neredeyse tamamen dururlar. Biz insanların kollarındaki tüyler için de benzer bir durum söz konusudur. Fazı düşük olan tüyler aynı zamanda belirli bir boyuttan sonra beslenme konusunda eksik kalırlar ve daha fazla büyüyemezler. 

    Kedilerin Tüyleri Ne Zaman Kestirilmeli?

    Kedinizin tüylerinin belirli bir süreden sonra uzamayı durduruyor olması artık onun tüylerini kestirmenize gerek kalmadığı anlamına gelmemektedir. Aksine kedilerin daha fazla uzamayacak kadar uzun tüylere sahip olması sandığınızdan çok daha zararlı olabilir. Kedilerin tüyleri kesilirken sadece uzunluğa değil, iklime, yaşama koşullarına da dikkat etmelisiniz.

    Bir kedinin tüyleri kendi hayatını negatif yönde etkilemeye başladığı andan sonra en kısa sürede kesilmelidir. Kediler ne zaman tüy döker adlı içeriğimizde de bu konuya değinmeye çalışmıştık. Kedilerin tüylerinin kesilmesi kedi cinslerine göre de farklılık gösterebilir. Artık kedilerin tüyleri neden sürekli uzamaz ve neden düzenli kesilmelidir biliyorsunuz.

    Pet_Paw 9601 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor