Kedim Gece Uyutmuyor Ne Yapmalıyım?

Kedim Gece Uyutmuyor Ne Yapmalıyım?

Kediniz ile aynı evde yaşıyorsanız onun geceleri özellikle uyumama problemi en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Pek çok kedi sahibi bu soru ile neredeyse yıllarca uğraşmaktadır. Kedilerin gece hareketliliği sorunu yaşandığı itibariyle sahiplerinin  hayat kalitesi oldukça düşmektedir. Kedim gece uyutmuyor, kedi nasıl uyutulur sorularına yazımızda sizler için cevap arayacağız.

İçindekiler

    Kedi Geceleri Nasıl Uyutulur?

    Kedilerin geceleri neden uyumadığını belirlemek aslında bizlere oldukça faydalı olacaktır. Pek çok kedinin birbirinden farklı özellikleri ve uyku düzenleri olduğu için kendinizi öncelikle iyi bir şekilde tanımalısınız. Gece uyumayan kediler için de onları uyutmak için işe yarar yöntemleri sizler için sıralayacağız.

    Kediniz eğer gün içerisinde enerjisini yeterince atamaz ise gece hareketlenmesine sebep olacaktır. Geceleri düzenli ve deliksiz bir uyku uyuması için gün içerisinde yeterince yorulmuş olması oldukça önemlidir. Gün içerisinde kediler evde yalnız kaldığında siz yokken tüm gününü uyuyarak geçirmiş olabilir. Buna bağlı olarak da oldukça hareketsiz kaldığı için siz uyumadan önce yaklaşık 30 dakika onunla çeşitli oyunlar oynayarak enerjisini atmasını sağlayabilirsiniz. Ardından tüm gece dinlenmek isteyecek ve sizleri rahatsız etmeyecek.

    Kedilerin gece uyumadığı durumda ilk hamlesi kesinlikle sahiplerini uyandırmak istemesi olacaktır. Bazı kediler direkt sahiplerini uyandırmak için onların odasına, yatağına yönelir, bazısı ise ev içerisinde eşyaları düşürerek değişik gürültüler çıkarabilir. Gece yarısı sizi uyandırdıktan sonra eğer onunla ilgilenip oyun taleplerine yanıt verirseniz bu durumu alışkanlık haline getirebilir. Bu durumda onu ciddiye almamalı ve taleplerine yanıt vermemelisiniz.

    Kedilerin uyumalarının önüne geçen en etkili yöntem ise onların aç kalmalarıdır. Kediler aç oldukları zaman asla uyumaz. Mama zamanlarını atlanmamalı ve daima mama kabında onun geceyi geçirmesi için yeterli mama ve suyunun olması gerekir.

    Kediler gün içerisinde oldukça gürültülü ve sesli bir ortamda ise onların uyumasına engeldir. Doğaları itibariyle oldukça sessiz ve tenha yerleri tercih ettikleri için gece de onların uyumaları için kedilere ait bir alan bir minik kedi yatağı olması uyku süreci için oldukça önemlidir.Kedilerin konforlu bir şekilde güvende hissetmeleri uykuları için çok etkilidir ve özel alanları için özen göstermeniz gerekir.

    Kedim Gece Uyutmuyor Ne Yapmalıyım?

    Dünya üzerinde yaşayan pek çok kedinin günlerinin çoğunu uyuyarak geçirmektedir. Kediler ortalama gün içerisinde %70 ini uyuyarak geçirmektedir. Özellikle yavru dönemlerinde uyku ihtiyaçları ileri yaştaki kedilere oranla daha fazla olmaktadır ve pek çok kedi sahibi ise fazla uyuma halinden endişe duyar. Ancak bazı kediler de beklenenden az ya da daha fazla uyuyabilir. Uyanık olduğu zaman eğer ki gece vaktine denk geliyorsa kedileri nasıl uyutabilirizin cevabı önemli hale gelmektedir.

    Bu durum ise kedilerle hayatını paylaşan pek çok kedi sahibi için oldukça zor bir hal alabilir. Sabah karşı çok erken bir saatte uyandırılmak, ev içerisindeki eşyaların yere düşürülmesi, sürekli bir ses sahiplerinin uyku kalitesini de oldukça etkilemektedir ve rahatsız edici bir hale gelir. Kediler eğer ki uyumuyor ise öncelikle uyumasını engelleyecek bir sağlık problemi var mı ondan emin olmamız gerekir. Bu süreçte oldukça sabırlı ve anlayışlı olmalıyız.

    Kediler Gece Neden Deli Gibi Koşar?

    Kedilerde çok sık görülen gece hareketliliği durumu birazda içgüdüsel olarak kabul edilmektedir. Vahşi yaşamlarda gece avlanmak için hareket halinde olmaları sebebiyle biraz ırk olarak da aktarılmış bir bilgi olarak kabul edilebilir. Bu tarz bir durumda gece kedinizin deli gibi koştuğuna şahitseniz endişelenmemek gerekir. Sadece burada dikkat edilmesi gereken ev eşyalarını düşürmeyecek bir odada olmasını sağlayabilirsiniz.

    Pet_Paw 6079 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor