Kedim Sürekli Isırıyor Ne Yapmalıyım?

Kedim Sürekli Isırıyor Ne Yapmalıyım?

Kedinizin pek çok değişik davranışları olduğu herkesçe bilinmektedir. Bunlarda en sık karşılaşılan ise kedilerin ısırması olarak karşımıza çıkmaktadır. Kedilerin ısırma alışkanlıklarının pek çok farklı sebebi olabilir. Kedi sahiplerinin en çok merak ettiği konuların başında ise kedim sürekli ısırıyor, ne yapmalıyım sorusu gelmektedir. Sizler için kedi ısırmasının genellikle en sık görülen sebeplerini derledik ve yazımızda paylaşacağız.

İçindekiler

    Kedi Isırmasının Sebepleri

    Kedilerin ısırma davranışları bir çeşit alışkanlıktan ibaret olabilir. Pek çok sebebi olmaktadır ve en sık karşılaşılan nedenlerini listeleyeceğiz.

    • Korku ve stres anında kediniz sizi ısırabilir.
    • Oyun talebi sebebi ile sizi ısırarak davet edebilir.
    • Kedilerde ısırmak bir diğer anlamıyla kur yapmak anlamına da gelmektedir.
    • Eğer siz onunla oyun oynarken sizi ısırdıysa oyundan sıkılmış ve yorulmuş anlamına gelir.
    • Kedinizi severken sizi ısırdıysa istemediği ve onu rahatsız eden bir bölgeye temas etmiş olabilirsiniz.
    • Eğer kediniz onu oynattıktan sonra sizi ısırdıysa bu oyunu devam ettirmemeniz için farklı davranışlar da göstermektedir. Kuyruğunu sallayarak kulaklarını düzleştirmesi, hafif bir şekilde size hırlaması da sizi biradan ısıracağı anlamına gelir.

    Kedilerde tırmalama ve ısırma onların içgüdüsel yaptığı hareketlerin başında gelmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek için gün içerisinde onunla oynayarak enerjisini atmasını sağlamalısınız. Ayrıca kediler uç kısımlarında top ve püskül olan ip benzeri şeyleri çok sever ve bu tarz bir oyuncak alarak onun ısırmasını sağlayabilirsiniz.

    Kedim Sürekli Isırıyor

    Eğer kediniz sürekli ısırıyor ise ve bu artık aşırı bir noktaya ulaştıysa öncelikle kedinize ısırmanın oldukça yanlış bir şey olduğunu göstermeniz gerekir. Eğer yavru bir kediniz var ise bu durumu öğretmek ve eğitmek oldukça kolaydır ancak yetişkin kedilerde giderek zorlaşacağını unutmamalısınız.

    Kediniz size ısırdığında asla ona tepki göstermek açısından vurmayın. Bu tepkiniz onun sizden korkmasına sebep olabilir ve bunu istemeyiz. Kediniz ısırdığında ya tırmaladığında canınızın yandığını belirtmek için sesler çıkarıp, hayır diyebilirsiniz. Ardından kedinin olduğu yerden uzaklaşırsanız yaptığı davranışın yanlış olduğunu anlaması için yeterli olacaktır.

    Kedinizi tanımanız bu süreçte size oldukça yardımcı olacaktır. Eğer kediniz 5 dakika oyun oynadığınızda sizi ısırıyor ya da tırmalıyor ise bu süreyi daha az bir zamana çekebilirsiniz.

    Kedinizi iyi davranışları sonrası mutlaka ödüllendirin ve ona bir ödül maması verin. Bunu özellikle yavru iken yapmaya başlarsanız çok keyifli bir şekilde zorlanmadan öğrenecektir. Kediler özellikle küçük yaşlarda pek çok kötü davranışı edinebilirler. İnsanların ellerini ısırması gereken bir oyuncak olarak görüyorsa durum sizler için oldukça zor bir hal alacaktır. Yavru iken ısırması sahiplerini çok rahatsız etmese de bu alışkanlık haline geleceği için yetişkinlik dönemine de yansıyacaktır. Bu durumun kesinlikle en başında önüne geçmenizi önerebiliriz.

    Yavru kediler özellikle oyuncu olmaları sebebi ile sizin her davranışınızı oyun zannedebilir ve ayrım yapmakta zorlanır. Kimi zaman sizi ısırdığında hayır diyerek oradan uzaklaşmanız yararlı olsa da bu her zaman olumlu sonuç vermeyebilir. Sizi ısırdığında kedinizin yüzüne doğru üflemek bir alternatif olabilir. Kediler üflemeden çok rahatsız olacağı için bir daha sizi ısırdığında ya da tırmaladığında bu karşılığı almamak için geri durabilir.

    Kedinizin sizi ısırmaması için ise son çare onun dikkatini sevdiği bir oyuncak ile dağıtmak olacaktır. Tüm bu saydıklarımızı denemenize rağmen aşırı saldırgan bir davranış halinde olan kediler için uzman veteriner hekimden destek alarak sakinleşmesi için bir destek talep edebilirsiniz.

    Kedim Çok Isırıyor Ne Yapmalıyım?

    Kediniz eğer sizi ısırıyor ve sizi bırakmıyorsa kedinizi hafif bir şekilde ittirin. Eğer oradan hızlı bir şekilde kaçmaya çalışırsanız kedinizi tetikleyerek onu ısırmaya teşvik edebilirsiniz. Sakin bir şekilde elinizi çekerek ona hayır demeyi deneyebilirsiniz.

    Hırçın Bir Kedi Nasıl Sakinleştirilir?

    Kediler eğer çok hırçın davranıyorsa sizlerin onlara karşı bu sinirle yaklaşmak işleri daha zor bir hale sokabilir. Kedileri sakinleştirmenin en etkili yolu anne kedilerin yavrusuna nasıl davranıyorsa o şekilde ilerlemek gerekir. Ense kısmından onu kavramak ve ardından okşamak onu sakinleştirecektir. Başını okşamak kedinin oldukça hoşuna gider ve mırıltılı sesler çıkarır.

    Pet_Paw 1183 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor