Köpeğime Asprin Verebilir Miyim?

Köpeğime Asprin Verebilir Miyim?

.

İnsanların yakalandığı tüm hastalıklarda yardımını aldığı ilaçlar, son zamanlarda “Köpeğime Aspirin verebilir miyim?” sorularının sorgulanmasına neden olmaya başladı. Evcil hayvanlarımız köpeklerde de Aspirin aynı sonuçları verir mi? Etkileri nelerdir? sorularının yanıtlarını birlikte arayacağız.

İçindekiler

    Köpeklere Asprinin Zararları Nelerdir?

    Köpeklere asprin vermek oldukça risklidir. Eğer ki uzman veteriner hekim tarafından önerilmedikçe bu yöntem kesinlikle tercih edilmemelidir. Aksi taktirde köpeğimize zarar verebilir veya onun ölümüne sebep olabilirsiniz.

    Köpeklere asprin vermenin zararlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

    • Doz Aşımı
    • İlaç Hassasiyeti
    • Alerjik Reaksiyonlar
    • Hamile Köpekler

    Doz Aşımı

    Eğer ki köpeğimizin asprinin içerisinde yer alan etkin maddelerin fazlasına hassasiyeti var ise bir tanesinden fazlası bile onun için oldukça tehlikeli olacaktır.

    İlaç Hassasiyeti

    Asprin ya da farklı bir hap içerisinde NSAID maddesine karşı hassasiyet söz konusudur ve bu durumda ilacı kesinlikle vermememiz gerekmektedir.

    Alerjik Reaksiyonlar

    Köpeğimizi sahiplendikten sonra veteriner hekimler tarafından pek çok teste tabii tutulur. Bu testler sonucunda köpeğimize hangi gıdaların verilmemesi gerektiği, hangi ilaçlara hassasiyet gösterdikleri bilinmektedir.

    Hamile Köpekler

    Eğer köpeğimiz hamile ise kesinlikle hiç bir şekilde ilaç verilmemesi gerekmektedir. Rahatsızlığı ne olursa olsun hamilelik süreci çok kritiktir ve bu süreçte uzman veteriner hekimden destek almamız gerekir.

    Köpeğime Asprin Verebilir Miyim?

    Aspirin bizlerin hemen hemen her hastalığı tedavi amaçlı ilk olarak koştuğu yöntemlerden birisi. Bizlere olumlu etkileri olan Aspirin, köpeklerimizde nasıl bir etki yaratıyor?Günümüze kadar edinilmiş bilimsel verilere dayanarak Aspirinin insanlarda gösterdiği olumlu etkileri köpeklerde göstermediği biliniyor. Aspirin köpeklerde birçok yan etkiye yol açabilmektedir.

    Hastalığı tam olarak belirlemeden hayvanlarımıza ilaç vermek yerine onları bağlı olduğumuz veterinerlere götürerek teşhisin konulmasını sağlamalıyız. Köpeklerimizin hastalık durumunda bilgisizce vereceğimiz ilaçlar, onların hayatlarını kaybetmesi kadar büyük sonuçlara yol açabilir.

    Köpeklere Asprinin Yan Etkileri Nelerdir?

    Eğer veteriner hekim köpeğimiz için asprin kullanmasını önerdiyse bazı yan etkilerini görmemiz oldukça normal olarak karşılanmaktadır.Bunların başlıcaları arasında sıklıkla görülen etkilerden biri de mide bulantısıdır. Ardından dışkısında görülen renk bozulmaları ve ishal söz konusu olabilir. Bunlara bağlı olarak da iştah kaybı, mamadan uzaklaşma da oldukça sık görülen yan etkiler arasındadır.

    Pet_Paw 426 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor