Köpek Irkı Nasıl Anlaşılır?

Köpek Irkı Nasıl Anlaşılır?

Sevimli bir köpekle karşılaştığınızda bu köpeğin hangi cins olduğunu merak etmenizden daha doğal bir şey yoktur. Merakınızı gidermek için köpek ırkı nasıl anlaşılır sorusuna yanıt arıyorsanız patili dostumuzdan gerçekten etkilenmişsiniz demektir. Ancak neşeleriyle, tatlılıklarıyla sizleri büyüleyen bir köpek tarafından bu merakınız cezbe dilmiş olabilir.

İçindekiler

    Köpek Irkı Nasıl Anlaşılır?

    Köpek Irkı Nasıl Anlaşılır?

    Köpek ırkları ilk görüşte anlaşılması kolay özellikler değildir. Konuya yabancıların dışardan bakışlarıyla çok basit gibi görülse bile köpek ırkı nasıl anlaşılır diye soran birisinin yüzlerce ırk arasından bir köpeği tanımaya çalışmasından bahsettiğini unutmamak gerekir. Gerek doğal ortamlarındaki çeşitlenmeleriyle gerek biz insanların tıbbi olarak çoğalttığı türleriyle köpek ırkları sayıca çok fazladır.

    Bu fazlalık özellik ve görünüş farkları olarak karşımıza çıkmaktadır. Kimi köpek ırklarının kulakları daha küçükken kimilerinin büyük kulakları vardır. Oyun oynamaktan hoşlanan köpek türleri olduğu gibi oyunculukla alakası olmayan köpekler de vardır. Çok ufak farklarla listelenen edilen köpek türlerinin nasıl birbirinden kolay ayırt edilebileceğine göz atalım, köpek ırkı nasıl anlaşılır;

    • Fiziksel Özellikleriyle
    • Davranışlarıyla

    Listemizde gördüğünüz gibi köpeklerin hangi türe ait olduklarını anlamanın iki farklı yolu vardır. Bu yöntemlerden birisi tamamen dış görünüşle alakalıyken diğeri tam tersi şekilde karakteristik özelliklerle alakalıdır. Daha fazla uzatmadan listemizden faydalanarak nasıl ırklar arasında ayrım yapabileceğinize geçelim.

    Fiziksel Özellikleriyle Köpeklerde Irk Ayrımı

    Biz insanlarda olduğu gibi köpeklerde de gen havuzu ve yaşam alanları nereli olduğumuz konusunda, nasıl bir hayat sürdüğümüz konusunda gözlemciye ipucu verebilir. Her zaman yüzde yüz kanıtlar içermese bile köpekler bazında tahminler genellikle doğru çıkmaktadır. Vücut ölçülerine bakarak köpekler arasında büyük bir ırkı eleyebilirsiniz.

    Örnek vermek gerekirse Pomeranian Boo cinsi köpeklerin boyutları ve görünüşleri o kadar özeldir ki çoğu köpek ırklarıyla karıştırılmaları neredeyse imkansızdır. Onlara benzeyen bir diğer tür olan köpeklerden Pomeranian Boo’ları ayırt etmek istiyorsanız çok daha belirleyici olan fiziksel özelliklere dikkat etmelisiniz. Tüy rengi, tüy uzunluğu, vücut ölçüleri, kulak ve kuyruk tipi…

    Davranışlarıyla Köpeklerde Irk Tahmini

    Köpek ırkı nasıl anlaşılıra yanıt olarak sadece fiziksel özellikleri vermemiştik. Aynı şekilde davranışları gözlemleyerek de ırk konusunda tahminlerde bulunabilirsiniz. Golden’a benzeyen bir köpeğin cinsini tahmin etmek istiyorsanız oyun oynamaya ne kadar istekli olduğuna bakmanız yeterli olacaktır. Eğer oyunculuk konusunda isteksiz bir köpeği Goldenlara benzettiyseniz hatanızı kolaylıkla görebilirsiniz.

    Yavru Köpeğin Cinsi Nasıl Anlaşılır?

    Olgunluk dönemine gelmiş köpeklerin cinsini, ırkını anlamak yavru köpeklerin ırkını anlamaktan çok daha kolaydır. Hem fiziksel hem de ruhsal olarak gelişim gösterdikleri için ayırt edici özellikleri gözlerimize sokar gibi yaşayan olgun köpeklerin aksine yavru köpekler bazı özelliklerini gözler önüne sermezler.

    Bu özellikleri ortaya çıkartmak biz köpek sahiplerinin, köpek severlerin görevidir. Doğru gözlemler ve tahminler yardımıyla, biraz da tecrübenin katkısıyla yavru köpeklerin de cinsini anlayabiliriz. Doğrudan ailesini bulup onları incelemek de yavru köpeklerin cinsini anlamak konusunda bizlere yardımcı olacaktır. Köpek ırkı nasıl anlaşılır adlı içeriğimizin en çok merak edilen kısmına geldik, yavrular.

    Yavru Köpeğin Irkı Kaç Aylıkken Belli Olur?

    Birçok köpek ırkı yavrularında bile gözle görülür ve kolay anlaşılır özellikler taşırlar. Alman kurtlarının yavruları olgunluk dönemlerinden pek farklı değildir ve amatör köpek severler tarafından bile kolaylıkla tahmin edilebilir. Fakat her köpek bizlere Alman kurtları kadar fırsat tanımaz, bazı yavru köpek ırklarının doğru bilinmesi için zaman gerekir.

    Biz insanlarda olduğu gibi köpeklerde de çoğu yavru köpek birbirine benzer. İster istemez tombik, sevimli ve tüylü doğan bu güzel yavrular ancak büyümeye başladıklarında belli özellikleri göstermeye başlarlar. Tecrübeli köpek sahipleri yavru köpeklerin patilerini inceleyerek doğru tahminler yapmaktadırlar fakat genelde yavru köpeklerin ırklarını öğrenmek için büyümesini beklemekten zamandan başka çare yoktur.

    Pet_Paw 8587 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor