Köpekler Çilek Yer Mi?

Köpekler Çilek Yer Mi?

Birlikte yaşadığımız köpekler zamanla bizlere benzemeye başlarlar. Önce duygusal benzemeler başlarken zamanla beslenmemiz bile ortak olabiliyor. Köpekler çilek yer mi diye soruyorsanız köpeğiniz artık sizinle beraber çilek yemeye çalışıyor demektir. Dilerseniz sağlık açısından çilek ve köpekleri inceleyelim.

İçindekiler

    Köpekler Çilek Yer Mi?

    Meraklı olduğunu söylediğimiz bu sevimli dostlarımızın yeme veya ısırma konusunda özel bir ilgileri vardır. Bizlerin yediği ve evimizde yer alan meyve, sebze, meyve kurularına da ilgileri oldukça yüksektir. Ancak pek çok gıdaya ilgi duysalar dahi yememeleri daha iyi olabilir. Özellikle toksik özelliği olan gıdalardan köpeklerimizi uzak tutmalıyız.

    Siz çilek yerken köpekler yine bir merakla size yaklaşırlar. Tabağınızı veya elinizdekini koklamaya çalışırlar. Ama köpeklerin amacı çilek yemek değil, sizinle aynı besine ortak olmaktır. Yani köpeğinizin canınızın çilek çektiğini düşünmemelisiniz İşin sağlık boyutunu düşünmesek bile köpeğinize çilek vermemelisiniz.

    Sağlık konusuna değinecek olursak işler biraz daha ciddileşecektir. Çilek köpekler için doğrudan toksik maddeler içermektedir ve köpeklerin çilek tüketmesi kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Köpeklerin çilek tüketimi sıradanlaşmaya, alışkanlık olmaya başladığında böbrek yetmezliği gibi rahatsızlarla karşı karşıya kaldıklarını biliyoruz.

    Köpekler Çilek Suyu İçer Mi?

    Köpeğinizin çilek yiyemediğini öğrendiğinize göre artık bu konuda çok dikkatli olacağınıza eminiz. Ancak soracağını tek sorunun bu olmadığını da adımız gibi biliyoruz. Tamam, köpekler çilek yememelidir. Peki, köpekler çilek suyu içer mi? Aslında bakacak olursanız bir meyve ile suyu arasında içerik bakımından neredeyse fark yoktur.

    Çileğin tüm özelliklerine sahip olan çilek suyunun tek farkı sıvı olması ve mevsimi dışında da tüketilebilir olmasıdır. Bu durumda mantıklı düşünecek olursanız köpeklerin çilek suyu içmesinin de oldukça zararlı olduğunu görebilirsiniz. Net bir yanıt vermek gerekirse, veteriner hekim tarafından köpeklerin çilek suyu, çilek kurusu, çilek tüketmesi önerilmemektedir.

    Pet_Paw 2512 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor