Köpekler Gıdıklanır Mı?

Köpekler Gıdıklanır Mı?

.

Köpeğinizin vücudunda belli noktalara dokunduğunuzda kendini çekmesi, kaçmaya çalışması köpekler gıdıklanır mı diye merak etmenize sebep olabilir. Sevimli dostlarımız hakkında her yeni bilgi bizleri heyecanlandırdığından köpeklerin gıdıklanıp gıdıklanmadığı da çok merak edilen konulardan birisidir. Bazı sosyal medya videolarında da görüldüğü gibi sahibi köpeğini gıdıklamaya çalıştığında bazen gülümseyerek kaçabilmektedir.

İçindekiler

     

    Köpekler Gıdıklanır Mı?

    Tahmin edilebileceği gibi köpekler gıdıklanır. Gıdıklanma anlık olarak verilen sinirsel tepkilerdir. Köpekler gıdıklanır ve bu durum onların verdiği istemsiz tepkilerdir. Bizim tarafımızdan baktığımızda köpekleri gıdıklamak her ne kadar eğlenceli gibi görünse de bazen köpekler bizim kadar eğlenmeyebilir.

    Köpeğinizin hassas bir noktasını keşfettiyseniz onunla eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Ancak gıdıklanmayı uzatmak köpeği rahatsız etmeye başlayabilir. Bu nedenle köpeğin vermiş olduğu tepkiye göre hareket etmek çok önemlidir. Köpeği gıdıklamaya başladığınızda sırt üstü yatıyorsa bu durumdan hoşnut olduğu ve oyuna devam etmek istediği anlamına gelir. Tekme atma, havlama gibi tavırlar sergilediğinde ise daha fazla uzatılmadan köpek rahat bırakılmalıdır.

     

    Köpekler Nereden Gıdıklanır?

    Köpekleri gıdıklamak deri altındaki sinirleri harekete geçirir. Köpeklerin gıdıklandığı noktaları bilmek ani tepkilere önlemek için çok önemlidir. Köpeği severken, yıkarken, tedavi ederken gıdıklayıp bir anda kaçmasını kimse istemez. Bu nedenle köpekler nereden gıdıklanır bilinirse iyi olur. Köpeklerin gıdıklanmak için hassas oldukları noktalar şunlardır:

    • Kulak arkaları
    • Boyun
    • Göbeğin üst kısmı
    • Ön bacaklar
    • Kuyruğun sırtla birleştiği nokta

    Köpeklerde genel gıdıklanma noktaları yukarıdaki gibi olsa da bazı köpeklerin kendine özel gıdıklandıkları yerler olabilir. Bunu keşfetmekse tamamen sahibine düşer.

    Pet_Paw 4091 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor