Köpekler Kaç Saat Uyur?

Köpekler Kaç Saat Uyur?

.

Köpeğiniz gün içerisinde size göre fazla veya az uyuyorsa köpekler kaç saat uyur sorusu aklınıza geliyor olabilir. Köpeğinizin uyuma süresindeki anormalliği tespit etmek birçok sağlık sorununun önlenmesini sağlayacaktır. Sağlıklı bir ömür için köpeklerin yeterince uyumaları gerekir.

İçindekiler

     

    Yetişkin Köpekler Kaç Saat Uyur?

    Köpeklerin gün içerisinde kaç saat uyuyacağı yaşlarına, ırklarına, gün içerisinde yaptıkları eylemlere ve cinsiyetlerine göre değişiklik gösterir. Yetişkin köpeklerin günde kaç saat uyuduğuna tam bir zaman söylenemese de yaklaşık bir zaman dilimi verilebilir. Yetişkin köpek gün içerisinde 12-14 saat uyur.

    Yetişkin köpekler kaç saat uyur sorusunun yanıtını belirleyen pek çok faktör olduğundan köpeğinizi 10-11 veya 15 saat uyuduğunda endişelenmemelisiniz. Eğer köpeğiniz günde 7 saat gibi az bir zaman veya 18 saat gibi çok uzun bir zaman uyuyorsa bir veterinere götürmeniz iyi olacaktır.

     

    Yavru Köpekler Kaç Saat Uyur?

    Her canlının yavrusu yetişkinlere göre daha fazla uyur. Uyku vücudun kendini yenilemesi ve gelişmesi için en önemli eylemlerden birisidir. Bu nedenle yavrular bol bol uyuyarak gelişimlerini devam ettirirler. Köpek ırkları her ne olursa olsun yavrular uykuya daha fazla zaman ayırır. Yetişkinler dışarıda koşup oynarken yavrunun uyumak istemesi anormal karşılanmamalıdır.

    Yavru köpekler günde 18-20 saat uyuyabilirler. İlk 6 ayda çok fazla uyuyan minik patililer 6. aydan sonra yavaş yavaş uyku sürelerini azaltırlar. 1. Yaşına ulaştıklarına ise yaklaşık olarak 12-14 saatlik bir uykuya dalarlar.

    Köpekler tüm uykularını tek seferde uyumayabilir. Bazı köpekler gün içerisinde birkaç kere uykuya yatarak uyuma sürelerini tamamalar. Bu onlar için gayet normal bir durumdur. Bu nedenle gece ve gündüz karışık bir biçimde uyuyabilmektedirler.

    Pet_Paw 959 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor