Köpekler Küser Mi?

Köpekler Küser Mi?

.

Köpekler oldukça duygusal hayvanlar oldukları için köpek ebeveynleri can dostlarını üzecek bir şeyler yapmaktan çok çekinirler. Köpekler küser mi bilmeyen köpek sahipleri, bu konuda daima şüpheci davranırlar. Aralarındaki güçlü bağın zedeleneceği endişesiyle köpeklerini anlamaya çalışırlar.

İçindekiler

    Köpekler yaşadıkları olaylar sonucunda üzülen hayvanlardır. Bir köpeğin üzüldüğü hal ve hareketlerinden kolayca anlaşılır. Duygu dolu bu hayvanlar, insanların davranışlarına kırılıp incinebilirler. Bu nedenle köpeklere dikkatli davranılması gerekir.

    Köpekler Küser Mi?

    Köpekler küser mi sorusu pek çok köpek anne ve babası tarafından merak edilir. Sahiplerine çok bağlanan köpekler, onları çok sevmelerine rağmen bazı davranışlarına alınabilirler. Hatta bazen o kadar alınırlar ki küserler. Yani köpekler küslüğü bilen, küslük duygusunu hisseden ve küsebilen hayvanlardır.

    Tüm köpek ırkları küsme eğiliminde olmayabilir. Özellikle duygusallığıyla ön plana çıkan köpek cinsleri olaylar karşısında daha fazla küser. Bir köpek ebeveyni köpeğinin özelliklerini bilip ona göre hareket etmelidir. Kediler küser mi sorusuna da yanıt vermiştik.

    Köpekler Neden Küser?

    Köpekler birçok hayvan türüne göre daha bilinçlidir. Oldukça zeki hayvanlar olan köpekler yaşadıkları her şeyin farkındadırlar. Uzun süredir birlikte yaşadığınız köpeğiniz ses tonunuzdaki değişimlerin bile farkına varmaya başlayacaktır.

    Köpekler şiddet gördüklerinde, cezalandırıldıklarında küsen hayvanlardır. Hiçbir hayvana bu tarz muamelelerde kesinlikle bulunulmamalıdır. Köpeğinize böyle davrandıktan sonra neden bana küstü dememelisiniz.

    Köpeklerin küsmelerinin bir diğer nedeni ise sahiplerinden ayrı kalmalarıdır. Tatil, iş veya herhangi bir sebepten dolayı uzun süre köpeğinizi yalnız veya başka birine bırakıp ondan ayrı kalırsanız, köpek küsecektir. Uzun süreli bu yalnızlık onu terk ettiğinizi düşünmesine sebep olabilir. Bu düşüncelere kapılıp size kırılacaktır.

    Köpeğinizle eskisi kadar ilgilenmezseniz küser. Köpekler için rutinleri çok önemlidir. Rutinleri aksatıldığında rahatsız olurlar. Bir zamanlar güzel oyunlar oynayıp artık büyüdü diye oynamayı bırakırsanız köpeğiniz bu duruma çok darılır. Bunun sonucunda da size küsüp depresyona girebilir.

    Köpeklerin Küstüğü Nasıl Anlaşılır?

    Köpeklerin küstüğünü anlamak hiç de zor değildir. Köpeğiniz size küstüğünde hal ve hareketlerinde ciddi bir değişim olur. Size karşı mesafe koyduğunu hemen anlayabilirsiniz. Eskiden sizi gördüğünde heyecanla yanınıza gelirken küstükten sonra umursamaz olacaktır. Onu sık sık yalnız başına bir yerlerde yatıyorken görebilirsiniz. Çağırdığınızda tepkisiz kalır. Siz yanınıza gittiğinizde göz teması bile kurmayabilir.

    Küs olduğu için strese girerek eşyalara zarar verebilir. Küs köpeklerin çiğneme ve kemirme eğilimi gösterdiğine sıkça şahit olunur. Özellikle sizin sevdiğiniz eşyalara karşı daha agresif davranabilir. Küsme sonucunda depresyon baş gösterirse köpeğin iştahı azalır. Bunu takiben halsizlik ve başka hastalıkla görülebilir.

    Köpekler Küstüğünde Ne Yapılmalı?

    Yaptığınız bir davranış sonucunda köpeğiniz size mesafeli davranmaya başladıysa hiç köpekler küser mi diye şaşırabilirsiniz. Evet, köpekler küser ve gönülleri alınmadıkları sürece uzun süre küs kalmaya devam edebilirler. Köpeğiniz küstüğünde onu neden küstürdüğünüzü bulmalısınız.

    Köpekler sahiplerini çok severler. Ona karşı ilgili olursanız, birlikte aktiviteler yaparsanız küslüğü hemen bırakacaktır. Önemli olan bu duruma karşı kayıtsız kalmayıp sevimli patiliye bir adım atmaktır. Sevgi ve ilgiye dayanamayan köpekler tekrardan eski hallerine dönerler.

    Pet_Paw 6734 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor