Köpekler Mayonez Yer Mi?

Köpekler Mayonez Yer Mi?

Köpeklerin elinizde ne olursa olsun tadına bakmak için can attığını fark etmişsinizdir. Köpekler mayonez yer mi sorusunun bu kadar çok köpek sahibi tarafından sorulma nedeni de köpeklerin mayonezli gıdaları yalamaya çalışmalarıdır diye düşünüyoruz. Köpeklerin sağlığı için mayonez yemeleri gerekip gerekmediğine dikkat çekmeye çalışacağız.

İçindekiler

    Köpekler Mayonez Yer Mi?

    Köpekler evimizde tükettiğimiz neredeyse her şeyin tadına bakmaya çalışırlar. Yaladıkları, kokladıkları besinleri bir kere sevmeyi görsünler sonrasında asla bırakmıyorlar. Bir köpeğin tabağınızdaki, yemeğinizdeki mayonezi yalaması köpeğiniz için nasıl bir durum, zararlı bir alışkanlık mı bahsetmek istiyoruz. Öncelikle köpekler mayonez yer mi sorusuna yanıt vermek istiyoruz. Ne kadar çok istekli olduklarına bakacak olursak yanıt vermek çok zor olmayacak.

    Köpekler birçok benzer ürünü yedikleri gibi mayonezi de yiyebilirler. Daha doğrusunu söylemek gerekirse yemeye çalışırlar. Her köpek cinsinin ağız tadı farklı olduğu için mayonezi seven köpekler olabileceği gibi nefret eden köpekler de olacaktır. Mayonezin içerisinde bulunan yumurta, yağ ve diğer ürünler köpeklerin ağız tadına uygun mu kararı sadece köpeğiniz verebilir. Peki, mayonez köpekler için zararlı mı?

    Mayonez Köpekler İçin Zararlı Mı?

    Bazı köpeklerin mayonez yemek konusunda normalden çok daha istekli olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Mayonezin içerisindeki ürünlere bakacak olursak ilk olarak göze ağır oranda yağ gelecektir. Özellikle belirli bir yaşı aşmış köpekler için aşırı yağ tüketimi çok zararlı olabilmektedir. Köpeğinizin sağlını düşünüyorsanız onu bu denli yağ deposundan uzak tutmalısınız.

    Mayonez tüketmenin doğrudan bir zararı olduğunu söylemek zor olsa da içerisindeki ürünlerin köpeğiniz için zararlı olduğunu sizlere bildirdik. Eğer köpeğinizin diyetinde yağ ve yumurta olmasından rahatsızsanız kesinlikle mayonez yemesine engel olmalısınız. Aşırı mayonez tüketimi sadece köpekler için değil insanlar için de oldukça zararlı olabilir.

    Pet_Paw 968 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor