Köpekler Müzik Dinlemeyi Sever Mi?

Köpekler Müzik Dinlemeyi Sever Mi?

.

Evde müzik açtığınızda köpeğin farklı tepkiler verdiğini görebilirsiniz. Bunun üzerine köpekler müzik dinlemeyi sever mi diye merak etmeye başlamış olabilirsiniz. Sevimli köpeklerin müzikle arasındaki bağlantı herkes için merak konusudur. Müzikten hoşlanıyorlar mı yoksa rahatsız mı oluyorlar diye yıllardır süregelen pek çok tartışma vardır.

İçindekiler

    Tabi ki bu soru araştırmalara da konu olmuştur. Köpeklerle müzik arasındaki ilişki birçok deney ve gözlemle incelenmiştir. Bu araştırmalar sonucunda ise minik dostlarımızın müziğe olan ilgisi gözler önüne serilmiştir.

     

    Köpekler Müzik Dinlemeyi Sever Mi?

    Müzik ruhun gıdasıdır. Evde, arabada, bahçede; kısaca canınızın istediği her yerde müzik açıp dinlemek isteyebilirsiniz. Bu keyifli anlarınıza can dostunuzun da dahil olmasını istemeniz en doğal hakkınızdır. Siz müzik dinlemekten çok hoşlanıyorsunuz ama onun da sizin kadar hoşlanıp hoşlanmadığını merak ediyor olabilirsiniz.

    Köpekler müzik dinlemeyi sever mi sorusunun yanıtı kesinlikle evettir. Birçok araştırma göstermiştir ki köpekler müzik dinlemekten hoşlanır. Tabi ki bir köpeğin sevdiği ve sevmediği müzik parçaları olabilir. Bunu da doğal karşılamak gerekir. Farklı tarzlarda müzikler açarak köpeğinizin en çok hangi tarzı sevdiğini keşfedebilirsiniz.

     

    Köpekler Ne Tür Müzik Sever?

    Farklı köpek ırkları dahil edilerek yapılan araştırmalarda köpeklerin müziğe olumlu yaklaştıkları görülmüştür. Hoşlandıkları müzikleri dinlerken streslerinin azaldığı ve rahatladıkları fark edilmiştir. Köpekler müzik dinlemeyi sever ancak onların da kendilerine göre bir tarzları olabilir. Yani her müzik türüne aynı tepkiyi vermemektedirler.

    Yapılan araştırmalara göre köpeklerin en sevdiği müzik türleri rock ve reggae’dir. Eğer siz de bu türlerden hoşlanıyorsanız köpeğinizle ortak dinlemek için bir çalma listesi oluşturabilirsiniz. Ayrıca köpeklerin aşırı kaçındıkları bir müzik türü yoktur. Her türde müziği keyifle dinleyebilirler.

    Müzik türlerinin köpekler üzerinde farklı etkileri mevcuttur. Bir köpek klasik müzik dinlediğinde sakinleştikleri ve uyku haline geçtikleri deney notları arasında yer almıştır. Köpeğiniz uyumamak için direniyorsa, mızmızlanıyorsa ona güzel bir klasik müzik parçası açabilirsiniz.

    Köpekler ve müzik ile ilgili devam eden çalışmalarda ağır metal müziğin köpekleri gerdiği, sinirlilik gösterdikleri dikkatleri çekmiştir. Ağır metal dinleyen köpeklerde birden hareketlenme, silkelenme görülebilir.

     

    Köpekler Müzikten Rahatsız Olur Mu?

    Köpeklerin müzik dinlemeyi sevdiği pek çok araştırma ve uzman tarafından doğrulanmıştır. Bazen müzik açtığınızda köpeğinizin rahatsız olduğu dikkatinizi çekebilir. Bu durumda acaba köpeğim müzik dinlemekten mi rahatsız oluyor diye aklınızdan geçebilir.

    Bir köpek müzikten değil, yüksek seste müzikten rahatsız olur. Köpekler genel olarak yüksek sesi sevmezler ve yüksek sesli ortamlardan kaçmak isterler. Gürültünün onları strese soktuğu, gerdiği, hatta korkmalarına sebep olduğu bilinmektedir. Tüm bunlardan dolayı köpeğinizle müzik dilerken aşırı sesten kaçınmalısınız. Normal seviyede bir sesle köpeğinizle keyifle müzik dinleyebilirsiniz. Güzel bir şarkıya sevimli patili hayır demeyecektir.

    Pet_Paw 2307 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor