Köpekler Neden İnsanlara Sürtünür?

Köpekler Neden İnsanlara Sürtünür?

Köpeklerin davranışları ve hareketleri her zaman bizler için çok büyük merak konusu olmuştur. Köpekler neden insanlara sürtünür diye sormamızın nedeni de bu meraktır. Pek çok hareketlerinin mantıklı bir açıklaması olsa da sürtünmeyi anlayamıyoruz. Bu durumda hareketlerinin temeline bakarak durumu anlamak açısından bizlere oldukça faydalı olabilir.

İçindekiler

    Köpekler Neden İnsanlara Sürtünür?

    Köpeklerin koku alma duyuları oldukça güçlüdür ve etrafında olan her şeyi koklayarak algılarlar. Köpeklerin çene, yanak ve alınlarında hatta pati kısımlarında kendilerine öz kokuları yer almaktadır. Köpekler diğer hayvanların kokusunu da net bir şekilde alabilir ve hafızasına kaydeder.

    Bu durumda herhangi bir insanda bir hayvan kokusu mevcut ise ya da eşyasında kesinlikle o kokunun olduğu yere sürtünerek kendi kokusunu da oraya bırakır. Köpekler yeni tanıştıkları insanları tanımak ve bir nevi selam vermek amacıyla da sürtünme davranışı gösterir. Genellikle mutlu ve sevgi dolu bir hareket olarak algılanmaktadır.

    Köpekler Neden Sürtünür?

    Köpekler öncelikli olarak ev içerisinde birlikte yaşadıkları insanların ayaklarına sürtünmeyi çok sever. Bazı köpekler ise sürtünme öncesi kafası ile sürtünerek bu oyunu başlatırlar. Eğer köpekler ile birlikte yaşıyorsanız bu hareketin ne kadar hoşunuza gittiğini biliyorsunuzdur. Köpeklerin vücutları ile temas etmesi bir nevi ilgi ve sevgi gösterisi olarak görülebilir.

    Genellikle köpekler çok akıllı oldukları için taleplerini gerçekleştirmek için de bu şirin tavrı göstermektedir. Mesela sevdiği bir mamayı istiyorsa mutlaka sürtünme ile bunu talep edebilir. Aslında köpeklerin bu hareketi yavruluk dönemlerinde annelerinden öğrendiklerini söyleyebiliriz. İlk kez karşılaştıkları birine de bu sürtünme hareketini yapabilirler bu da bir nevi onu tanımak için gösterdikleri bir tavırdır.

    Pet_Paw 2190 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor