Köpekler Rüya Görür Mü?

Köpekler Rüya Görür Mü?

.

Köpeklerin uykularında yaptıkları bazı hareketler, acaba köpekler rüya görür mü sorusunu akıllara getirir. Bir köpekle birlikte yaşayan herkes uyku halinde bazı durumlarla karşılaşır. Uzun bir uyku süresine sahip olan köpeklerin, günün 12-14 saatlik dilimine denk gelen bu sürede neler yaşadığı merak konusudur.

İçindekiler

     

    Köpekler Rüya Görür Mü?

    Köpekler uyku esnasında hareket edip sesler çıkarabilirler. Bazen tuhaf tavlılarda bulunabildiklerinden, bu durum rüya görmelerine yorulabilir. Köpekler rüya görür mü sorusu bilimsel çalışmalara konu olmuştur ve köpeklerin rüya gördüğü kanıtlanmıştır.

    Köpekler uykuları boyunca çeşitli rüyalar görürler. Köpeklerin uyku süresince beyin aktiviteleri insanlara oldukça benzer bir şekilde ilerler. Yani köpekler insanlar gibi bilinçaltlarında olan bitenleri rüyalarında görürler. Rüyalarının konuları yaşamlarındaki olaylar, gün içerisinde yaşadıkları veya gerçeklikten uzak bilinçaltı yorumları olabilir.

     

    Köpekler Nasıl Rüyalar Görür?

    Köpeklerin beyinleri uyku esnasında insanların beynine oldukça benzeyen şekilde çalışır. Uykunun REM evresine girdiklerinde rüya görmeye başlarlar. Köpeklerin rüyalarını tahmin edebilmek oldukça zordur. Çünkü her köpek kendi beyin aktivitesine özgü rüyalar görür.

    Yani köpekler rüya görür mü sorusunun cevabı net bir şekilde belliyken nasıl rüyalar gördükleri net bir şekilde belli değildir. Yalnızca köpeklerin rüyalarının insanlarınkiyle benzer olduğu düşünülebilir. Nasıl bir insan rüyasında gün içerisinde yaşadıklarını, geçmişteki bazı olayları görebiliyorsa köpeklerde kendilerine göre benzer rüyalar görür.

     

    Köpekler Rüyalarında Neden Ağlar?

    Bazen köpekler rüyalarında ağlarlar. Bu durumu gören sahipleri endişeye kapılsa da köpeklerinin rüyada ağladığını düşünürler. Bu düşünce doğrudur. Köpekler rüyalarında kabuslar görebilirler. Gördükleri kabus sonucunda ağlıyor olmaları çok normaldir. Uyandığı anda köpeğinizi sakinleştirmeye çalışmanız gördüğü kabusu kolayca atlatabilmesini sağlayacaktır.

    Köpekler rüyalarında ağlarken ani bir şekilde uyandırılmamalıdır. Bir anda uykularından sıçrarlarsa şoka girebilirler, korkabilirler ve daha büyük bir travma sahibi olabilirler. Ağlama halinin bitmesi beklenip uyandığı anda sevgi ile müdahale edilmelidir.

     

    Köpekler Uykularında Neden Havlar?

    Köpekler uykularında havlayabilirler. Bir anda uyuyan bir köpeğin havlaması endişe verici olsa da rüyalarında ne gördüğünü bilemediğimiz için normal karşılamalıyız. Tüm köpek ırkları rüya görürler. Bu nedenle köpeğinizin cinsi her ne olursa olsun uykularında havlama, uluma gibi olaylarını normal karşılamalısınız.

    Eğer köpeğinizin sürekli olarak uykusunda havlama problemi varsa bu durumu bir veterinerle paylaşmalısınız. Veteriner hekiminizin konu hakkında en doğru yönlendirmeyi yapacaktır.

    Pet_Paw 918 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor