Birlikte yaşadığımız köpekler zamanla bizlere benzemeye başlarlar. Önce duygusal benzemeler başlarken zamanla beslenmemiz bile ortak olabiliyor. Köpekler üzüm yer mi diye soruyorsanız köpeğiniz artık sizinle beraber üzüm yemeye çalışıyor demektir. Dilerseniz sağlık açısından üzüm ve köpekleri inceleyelim.

İçindekiler

    Köpekler üzüm Yer Mi?

    Meraklı olduğunu söylediğimiz bu sevimli dostlarımızın yeme veya ısırma konusunda özel bir ilgileri vardır. Bizlerin yediği ve evimizde yer alan meyve, sebze, meyve kurularına da ilgileri oldukça yüksektir. Ancak pek çok gıdaya ilgi duysalar dahi yememeleri daha iyi olabilir. Özellikle toksik özelliği olan gıdalardan köpeklerimizi uzak tutmalıyız.

    Siz üzüm yerken köpekler yine bir merakla size yaklaşırlar. Tabağınızı veya elinizdekini koklamaya çalışırlar. Ama köpeklerin amacı üzüm yemek değil, sizinle aynı besine ortak olmaktır. Yani köpeğinizin canınızın üzüm çektiğini düşünmemelisiniz İşin sağlık boyutunu düşünmesek bile köpeğinize üzüm vermemelisiniz.

    Sağlık konusuna değinecek olursak işler biraz daha ciddileşecektir. Üzüm köpekler için doğrudan toksik maddeler içermektedir ve köpeklerin üzüm tüketmesi kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Köpeklerin üzüm tüketimi sıradanlaşmaya, alışkanlık olmaya başladığında böbrek yetmezliği gibi rahatsızlarla karşı karşıya kaldıklarını biliyoruz.

    Köpekler üzüm Kurusu Yer Mi?

    Köpeğinizin üzüm yiyemediğini öğrendiğinize göre artık bu konuda çok dikkatli olacağınıza eminiz. Ancak soracağını tek sorunun bu olmadığını da adımız gibi biliyoruz. Tamam, köpekler üzüm yememelidir. Peki, köpekler üzüm kurusu yer mi? Aslında bakacak olursanız bir meyve ile kurusu arasında içerik bakımından neredeyse fark yoktur.

    Üzümün tüm özelliklerine sahip olan üzüm kurusunun tek farkı suyunu çekmiş olmasıdır ve mevsimi dışında da tüketilebilir olmasıdır. Bu durumda mantıklı düşünecek olursanız köpeklerin üzüm kurusu yemesinin de oldukça zararlı olduğunu görebilirsiniz. Net bir yanıt vermek gerekirse, veteriner hekim tarafından köpeklerin üzüm kurusu, üzüm suyu, üzüm tüketmesi önerilmemektedir.

    Pet_Paw 1946 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor