Köpeklerde Check Up ve Önemi

Köpeklerde Check Up ve Önemi

Birlikte yaşadığımız canlıların tüm sorumluluklarını üstleniyoruz. İnsanlarda olduğu gibi köpeklerde Check Up kontrolleri oldukça önemlidir. Köpeğinizde göremediğiniz sorunlar olmadığından emin olmak istiyorsanız, köpeklere neden check up yapılıyor diye merak ediyorsanız içeriğimizi okuduğunuzda tüm sorularınıza yanıt bulabileceksiniz.

İçindekiler

    Köpeklerde Check Up ve Önemi

    Köpekler ve rahatsızlıkları hakkında köpek sahiplerini bilinçlendirmeye, bilgilendirmeye çalışırken genelde gözlemin öneminden bahsediyoruz. Dilimizden düşmeyen gözlem kelimesi genellikle gözle görülebilen, dikkatli takipçilerin ve köpeğinin alışkanlıklarını bilen köpek sahiplerinin kolayca fark edebileceği farklılıklardan ibarettir. Ne yazık ki gözlenmesi gereken her sorun direkt gözle görülmezler.

    Eğer sorun olan bölgeyi veya doğrudan sorunu gözle görmek mümkün değilse bilime, teknolojiye sığınmak en doğrusu olacaktır. Köpeklerde check up normal şartlarda göremediğimiz problemleri veteriner hekimler ve doğru ürünler aracılığıyla görmemizi sağlar. Doğru sıklıkla yapılan taramalar sonucu köpeğinizin sağlığından emin olabilirsiniz.

    Köpeklere Ne Sıklıkla Check Up Yapılmalı?

    Köpeğiniz 18 aylık olduğunda yani bir buçuk yaşını doldurduğunda artık yetişkin olmuş, hatta yeteri kadar büyümüş demektir. 18 aylık köpeklerin belirli aralıklarla check up yaptırması hem köpek sahipleri hem de köpeğin kendisi için büyük önem taşımaktadır. Obezite, şeker gibi tehlikeli hastalıkların başlangıç dönemi olan bu aylardan sonra gerekli tetkikleri düzenli olarak yaptırmalısınız.

    Eğer köpeğinize check up yaptırmak konusunda ikna olduysanız bu işin düzenli olması gerektiği konusunda da bilim insanlarına güvenmelisiniz. Ancak düzenli tetkikler sonucu yaşanacak sorunları erkenden teşhis edebilir ve köpeğinizin sağlığını koruyabilirsiniz. Köpeklerin düzenli olarak her yıl check up yaptırması uzman veteriner hekimler tarafından önerilmektedir. Evcil hayvan sigortalarını kullanarak maliyeti ortadan kaldırabilirsiniz.

    Köpeklere Check Up Nerede Yapılır?

    Hayvanların tedavi edilmesi için steril bir ortama ihtiyacı vardır. Aslında tüm canlılar için benzer bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde birçok servis doğrudan evimize gelebildiği gibi köpekler için check up hizmeti de evinize gelebiliyor. Yine de bize soracak olursanız gerekli ekipmanları olan bir veteriner kliniğine gitmenizi tavsiye ederiz. Neredeyse her veteriner kliniğinde kolayca bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

    Check Up Köpekler İçin Zararlı Mı?

    MR, ultrason, check up gibi sağlık taramalarının zararlı olduğuna dair bazı inançlar vardır. Aslında kullandığımız cep telefonlarından birçok alete kadar her teknolojik aletin kısmen zararı vardır ancak etrafımızdaki büyük etkilere göre bunlar çok ama çok küçük etkilerdir. Neredeyse canlıyı etkilemezler. Check up köpekler için hiç zararlı değildir. Aksine köpeklerin sağlığı için çok büyük öneme sahiptir ve düzenli olarak gerçekleştirilmelidir.

    Köpeğime Check Up Yaptırmalı Mıyım?

    Ortada şüphelendiğiniz veya veteriner hekiminizin şüphelendiği bir durum yoksa köpeğinizin check up yaptırmasına gerek yok diyebiliriz. Özellikle genç köpeklerde ciddi belirtiler olmadığında böyle bir uğraşa gerek duyulmaz. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi 18 ayını doldurmuş köpeklerin düzenli olarak check up yaptırmasını öneriyoruz. Yani evet, köpeğinize check up yaptırmalısınız. Köpeklerde check up önemli ve gereklidir.

    Pet_Paw 588 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor