Köpeklerde Göz Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Köpeklerde Göz Kızarıklığı Nasıl Geçer?

Sadece insanlarda değil köpeklerde de alerjik semptomlar gözlenebilir. En çok rastladığımız durumlardan birisi köpeklerimizin gözlerinin kızarmasıdır. Köpeklerde göz kızarıklığı nasıl geçer diye merak ediyorsanız içeriğimizin sonuna geldiğinizde tatmin olacağınızdan emin olabilirsiniz. Köpeklerin göz sağlığı için önemli olan bu konuya daha yakından bakalım.

İçindekiler

    Köpeklerde Göz Kızarıklığı Neden Olur?

    Köpeklerin gözlerinin kızardığını sıklıkla görebilirsiniz. Can dostlarımızın gözlerinde kızarıklık olmasını sadece bir nedenle açıklamak doğru olmayacaktır. Çok farklı nedenlerle köpeklerin gözleri kızarabilir ve bu süreci takip etmek de köpek sahiplerinin sorumlulukları arasındadır. Köpeklerde göz kızarıklığına neden olan faktörler;

    • Toz,
    • Göz Kuruluğu,
    • Çapaklanma,
    • Kaşıntı,
    • Pire,
    • Uyuz,
    • Alerji,
    • Hastalıklar olarak sıralanabilir.

    Köpeğinizin gözü kızardığında hemen büyük bir hastalık olduğunu düşünmeniz doğru değildir ve sizi soğukkanlılıktan uzaklaştırabilir. Öncelikle ne kadar zamandır süren bir kızarıklık olduğundan ve yoğunluğundan emin olmalısınız. Büyük oranda kızarıklık hastalıklardan değil listemizden de görebileceğiniz daha küçük sorunlardan meydana gelmektedir.

    Köpeklerde Göz Kızarıklığı Nasıl Geçer?

    Köpeklerde göz kızarıklığı nasıl geçer sorusuna yanıt vermeden önce kızarıklığın nedenlerinden bahsederken her zaman kızarıklığı kötüye yormamak gerektiğini söylemiştik. Fakat köpeğinizin göz kızarıklığı süreklilik arz ediyorsa ve çok yoğun yaşanıyorsa kesinlikle bir veteriner hekimden destek almalısınız. Daha basit kızarıklıklardan bahsediyorsak ise, köpeklerde göz kızarıklığı;

    • Göz temizleyiciler,
    • Antialerjik ürünler,
    • Göz temizliği ile geçer.

    Köpeğinizin gözlerinin daha steril şekilde kızarıklıktan arındırılmasını istiyorsanız evde kullanacağını ürünle birlikte bir profesyonelden yardım alabilirsiniz. Daha da önemlisi ilk temizlemeleri veteriner hekimlere yaptırıp nasıl bir temizlik yapacağını çok daha iyi anlayabilirsiniz. Köpeklerde göz kızarıklığından kurtulmanın en önemli yolu da göz henüz kızarmadan temizliğe dikkat etmektir.

    Köpeklerde Göz Temizliği Nasıl Yapılır?

    Köpeğinizin gözünü temiz tutmanız durumunda kızarıklık yaşama ihtimalini neredeyse sıfıra indirebilirsiniz. Tabi bu kolaylıktan faydalanmak için köpeklerde göz temizliği nasıl yapılır bilmeniz gerekir. Köpeklerde göz temizliği yapmak için öncelikle hangi ürünlerin kullanılması gerektiğini bilmelisiniz.

    Örnek vermek gerekirse insanların kullandıkları temizleme pamukları köpekler için kesinlikle uygun değildir. Pamuk arkasında tüycükler bıraktığı için köpeklerimiz için oldukça tehlikeli bir ürün haline dönüşmektedir. Doğru ürünleri seçmek için köpek göz sağlığı ürünleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

    Pet_Paw 2869 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor