Köpeklerde İştahsızlık Belirtileri ve Tedavisi

Köpeklerde İştahsızlık Belirtileri ve Tedavisi

İnsanlarda da farklı nedenlerle ortaya çıkabilen, köpeklerde iştahsızlık problemini her köpek sahibi yaşayabilir. Köpeğinizin çok kısa bir zaman zarfı içerisinde yemeklerle olan ilgisini kaybetmesinden kendinize hemen pay çıkartmamalı, sakin kalıp sorunu çözmeye odaklanmalısınız. Köpeklerde iştahsızlık belirtilerini, nedenlerini bilmek sorunu çözmenin yarısı demektir.

İçindekiler

    Köpeklerde İştahsızlık Neden Olur?

    Köpeklerde iştahsızlık sorununun gözlemlenmesinin onlarca farklı nedeni olabilir. Köpekler sadece tok oldukları için, yemekten hoşlanmadıkları için veya anlık bir istek kaybından dolayı yemek yemeyi düzenli olarak reddedecek canlılar değildir. Köpeklerin uzun süreli iştahsızlık yaşamasının altında daha büyük sorunlar yattığından şüphelenmeli ve araştırmaya başlamalısınız.

    Köpeklerde iştahsızlık nedenlerini sıraladığımız listemizden de kolayca anlayabileceğiniz gibi tahmin edilmesi çok zor bir süreç içerisindesiniz. Köpeğiniz çok farklı ve alakasız nedenlerle, nedenlerin üst üste gelmesiyle iştahsızlık sorunu yaşıyor olabilir. Köpeğim mama yemiyor diye düşünüyorsanız listeyi incelemeli ve sorunun neden kaynaklandığını tahmin etmeye çalışmalısınız.

    Köpeklerde İştahsızlık Belirtileri

    Bazı sorunların farkına vardıysanız ancak hala köpeğinizin iştahsız olduğuna emin değilseniz birkaç belirti gözlemlemeli ve doğru sonuca ulaşmaya odaklanmalısınız. Köpeklerde iştahsızlık belirtileri diğer köpek rahatsızlıklarıyla karıştırılmayacak kadar basit gözlemler gerektirmektedir. Köpeğiniz normalde olduğundan çok daha az yemek yiyorsa bazı şeyleri düşünmeye başlamalısınız demektir.

    • Az Yemek
    • Yemeyi Reddetmek
    • Yemeyi Denemek Ama Başarısız Olmak
    • Ani Zayıflama
    • Güçten Düşme
    • Kusma

    Köpekler ölmeden önce de yemek yiyememe sorunuyla yüz yüze kalabilirler. Durumun bu kadar ciddi olmadığını umarak diğer maddelerle ilgili birkaç cümle kurmak istiyoruz. Köpeğinizin iştahı olmadığında ve uzun süreler beslenme eksikliği yaşadığında yukarıdaki belirtileri göstermeye başlayacağından emin olabilir. Birkaç belirtinin birleşmesi köpekte farklı hastalıklara da neden olabilir.

    Köpeklerin İştahı Nasıl Açılır?

    Köpeklerin iştahını açmak için ekstra çabalara neredeyse hiç gerek yoktur. Köpeğin sorunu anlaşılıp, sorunun ortadan kaldırılmasıyla birlikte köpeğinizin eski yeme isteği yerine geri gelecektir. Önemli olan iştahsızlık nedenleri arasından doğru sonuca ulaşmak ve sorunu en kısa sürede köpeğin hayatından çıkartmaktır.

    En basit örnekle anlatmak gerekirse köpeğinizin sıkıldığı mamayı değiştirmek veya çok sevdiği eski mamaya geri dönmek patili dostunuzun kısa sürede eski yeme alışkanlıklarını geri kazanmasını sağlayabilir. Durumun çözülmesi çok daha karmaşık çözümler gerektiriyorsa bu tedavi yöntemlerini evde uygulamanız mümkün değil demektir. Bazen hastalıklar da iştahsızlığa neden olabilir.

    Köpeklerde İştahsızlık Tedavisi

    Köpeğinizin iştahsızlık sorununu ne yaparsanız yapın düzeltemiyorsanız veya çok uzun süredir devam eden bir yemek yememe sorunuyla karşı karşıyaysanız kısa süre içerisinde veteriner hekim desteği almalısınız demektir. Köpeklerin çok uzun süreler benzer problemi yaşaması evde sorunu çözecek imkanlarınız olmadığının en büyük kanıtıdır.

    Mide ve böbrek hastalıkları, çene kırıkları köpeklerin yemek yemelerini engelleyecek başlıca sağlık sorunları arasındadır. Bu sorunların gözle anlaşılması mümkün olmadığı için veteriner hekimlerce takip edilmesi gerekmektedir. Doğru teşhis konulması ve tedavi yönteminin seçilmesi için zaman kaybetmeden profesyonel destek almayı denemelisiniz.

    Pet_Paw 272 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor