Köpeklerde Karma Aşı Nedir?

Köpeklerde Karma Aşı Nedir?

Sevimli dostlarımın sağlığı oldukça önemlidir. Bu noktada hayvanseverlerin dikkat etmesi ve özenle takip etmesi gereken konuların başında aşıları gelmektedir. Köpek Aşı Takvimini takip edebilmemiz için köpeğimizin ihtiyacı olan aşıları ve hangi süre aralıklarla yapılması gerektiğini bilmemiz bizler için oldukça önemlidir. Köpeklerde karma aşı nedir, hangi sıklıkla yapılmalıdır, güncel fiyatlarını sizler için paylaşacağız.

İçindekiler

    Köpeklerde Karma Aşı Nedir?

    Köpeğimiz doğduğu andan itibaren özellikle yavru olarak bizlere geldi ise süreci iyi takip etmemiz köpek sahipleri için oldukça önemlidir. Yavru köpeğimizin sağlığı ve uzun ömürlü yaşam sürebilmesi için karma aşı oldukça önemli bir yer tutmaktadır.

    Yetişkin köpekler için ise en önemli yere sahip olan karma aşısının yapılmış olması oldukça mühimdir. Karma Aşısı köpeğimizi karşılaşabileceği viral enfeksiyon hastalıklarına karşı korumaktadır. Kuduz aşısı  ise isminden de anlaşılacağı üzere kuduz bir hayvan ile teması ardından yakalanabileceği ve tedavisinin oldukça zor olduğu kuduza karşı köpeğimizi korur.

    Evimizde beslediğimiz köpeğimiz için bu tehlike yokmuş gibi düşünülmemeli ve muhakkak üç aylık kuduz aşısının yapılması gerekmektedir. Bu saymış olduğumuz aşıları köpeğimizin 1 yaşına eriştikten sonra her yıl muhakkak yapılmalıdır. Köpeğimizin  sağlığı açısından aşıların takibi ve hangi zaman aralıklarında yapıldığını bilmemiz gerekir.

    Köpeklerde Karma Aşısı Hangi Sıklıkla Yapılmalıdır?

    Köpeğimiz için temel aşılarının yanı sıra rutin olarak uygulanması gereken karma aşısı köpeğimizin sağlığı açısından tüm yaşamı boyunca her yıl bir kez periyotlarda ve kesinlikle atlamadan uygulanmalıdır.

    Köpeklere Karma Aşı Yapılmazsa Ne Olur?

    Köpeklerin aşı olmaması durumunda mevcut viral enfeksiyonlara yakalanma ihtimalleri oldukça yükselecektir. Bağışıklık sistemleri zayıflayacağı için aşının önemi oldukça büyüktür. Bu durumda kesinlikle köpek karma aşısının her yıl atlanmadan yapılması gerekir.

    Aşılar Bitmeden Köpek Yıkanır Mı?

    Eğer köpeklerin aşıları tamamlanmadı ise kesinlikle yıkanmamalıdır. Tüm aşıları tamamlandıktan sonra köpeklerin yıkanması uzman veteriner hekimler tarafından önerilmektedir. Aşılama evresi köpekleri hastalıklardan korumak için gerekli olan bir dönemdir ve bu dönemi atlattıktan sonra yıkamamız gerekir.

    Pet_Paw 1335 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor