Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Köpek dostumuzu evinizde beslemeye başlamadan önce karşı karşıya kaldığımız ilk ve en büyük sorunlardan ilki köpeğin tuvaleti olmaktadır.Köpeğimizin tuvaleti geldiği anda bulunduğu yere yapmaması için bu süreci doğru bir şekilde tuvalet eğitimi vererek sağlayabiliriz. Köpek bakımında tuvalet eğitimi oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Peki köpeklerde tuvalet eğitimi ne kadar sürer? yazımızda siz değerli hayvan severler için bu süreci anlatmaya çalışacağız.

İçindekiler

    Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Ne Kadar Sürer?

    Her köpeğin algılama süreci ve adaptasyonu birbirinden farklıdır. Ancak köpeklerde tuvalet eğitimi eğer ki yavru iken başlandıysa ortalama 4-6 ay arasında sürebilmektedir. Bazı köpeklerde ise 1 yılı bulan tuvalet eğitimi söz konusudur.

    Köpeğinizin tuvalet eğitimi sırasında ve ardından devam eden süreçte bazı nedenlerle ev içerisinde dışkı bıraktıysa bu süreçte evdeki eşyaları temizlerken rutin malzemeler yeterli olmayabilir. Bu durumda kokuyu ve kalıntıları çözebilmek açısından köpek koku giderici spreylerden destek almamız gerekebilir.

    Köpeklerde Tuvalet Eğitimi Nasıl Olmalı?

    Tuvalet eğitimi köpeğimiz için oldukça zor bir eğitim sürecidir. Aksi halde köpeğimiz tuvaleti geldiği zaman dışarıya çıkma bilgisine sahip olmadığı için bulunduğu yere dışkısını yapabilir. Bu durum hiçbirimizin karşılaşmak istemediği oldukça can sıkıcı bir durum olmaktadır.

    Köpekler mizaçları itibariyle pek çok eğitime adapte olabildiği gibi tuvalet eğitimi de doğru bir şekilde uygulanırsa bu süreci çok kolay bir şekilde öğrenecektir. Bu süreç bizlerin emek vermesi ve köpeğimiz ile sürekli ilgilenmesi halinde oldukça hızlı bir şekilde tamamlanabilir.

    Tuvalet eğitimine sahip bir köpek herhangi bir hastalık yaşamadığında ve tepkisel olarak aksi bir durum söz konusu olmadığında asla ev içerisinde tuvaletini yapmaz.

    Tüm bu süreçte her şey göz önüne alındığında gerekli sabır ve özen gösterildiği taktirde oldukça sağlıklı bir şekilde köpeğimizin tuvalet eğitimi tamamlanacaktır.

    Köpeklere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

    Köpeklerde tuvalet eğitimi için izlenilmesi gereken süreçleri maddeler halinde sizler için sıralayacağız.

    • Köpeğimiz için en uygun zaman kesinlikle yavru olduğu dönemdir. Evimize aldığımız an itibariyle tuvalet eğitimine geciktirilmeden başlanmalıdır.
    • Köpeğimize uygun bir güvenli alan belirlememiz gerekir. Köpek kafesi benzeri bir alan ile köpeğimizin oyun ve tuvalet alanı olduğu bir bölge kesinlikle olmalıdır. Böylelikle o alan içerisinde yaşadığını ve ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini bilecektir.
    • Güvenli alan oluşturulduktan sonra o bölgeye köpek çiş pedleri yerleştirerek evimizin hijyenik alanını da korumak mümkündür.
    • Köpek tuvalet pedlerini uzun süre kullanmak doğru değildir. Belirli bir alışma sürecinde pedlerden destek almalı ve ortalama 8-9 haftalık itibariyle köpeğimizin tuvaleti için dışarı çıkarılması sağlanmalıdır.
    • Köpeğimiz tuvaletini ev dışında yapmaya başladığı andan itibaren alışkanlık kazanacak ve gün içerisinde tuvaleti geldiğinde bizleri uyararak veya kapıya yönelerek tuvaletini haber verecektir.
    • Dışarıda tuvalet eğitiminde köpeğiniz ile iletişiminiz oldukça önemlidir. Onları azarlamadan sakin bir ses ile dışarı çıkmadan önce aynı kelimeleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Tuvalet vakti, çiş zamanı, hadi gidiyoruz şeklinde benzeri kelimeler ile köpeğinize talimatlar verebilirsiniz.

    Aksi bir durum söz konusu olduğunda ve köpeğimiz tuvalet eğitimi sürecine cevap vermiyor ise uzman bir veteriner hekimden destek almamız gerekmektedir. Tuvaletini tutama benzeri mevcut bağırsak hastalıkları ya da psikolojik nedenlere bağlı adapte olamama süreci yaşayabilir.

     

    Pet_Paw 950 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor