Köpeklerin Burnu Neden Islak Olur?

Köpeklerin Burnu Neden Islak Olur?

Köpeklerin anlık vücut özellikleri sahiplerine sağlıkları hakkında ipucu vermektedir. Köpeklerin burnu neden ıslak olur diye düşünüyorsanız siz de köpeğinizin burnundaki değişiklikleri fark edecek kadar ilgili bir köpek sahibisiniz demektir. Köpeğinizin burnunun ıslak olması ne anlama geliyor inceleyelim.

İçindekiler

    Köpeklerin Burnu Neden Islak Olur?

    Köpekler çok farklı fiziksel özelliklerle hayatımızda olan canlılardır. Bir köpeğin fiziksel özelliğini anlamak istemiyorsanız ciddi ve anlamlı sorular sorup sonrasında doğru yanıtları bulduğunuzdan emin olmalısınız. Köpeklerin burunlarına dokunan köpek sahipleri durumu hemen fark edip, merak ediyorlar. Köpeklerin burnu neden ıslak olur, köpekler neden nemli burunlara ihtiyaç duyarlar?

    • Köpeğiniz burnunu temizlerken ıslatmış olabilir,
    • Köpeklerin burunlarındaki ter bezleri çalışıyor olabilir,
    • Köpeğinizin burnu akıyor olabilir,
    • Köpeğiniz su içerken biraz yaramazlık yapmış olabilir.

    Yukarıdaki nedenlerden de anlayabileceğiniz gibi köpeğinizin burnunun ıslak olması birçok farklı anlama gelebilir. Durumu biraz daha kesinleştirmek ve en çok hangi nedenle köpeğinizin burnunun nemli olduğundan bahsetmek gerekecekse ise Köpekler Terler Mi adlı içeriğimizde anlattığımız ter bezlerini konuşmamız gerekecek. Burunda bulunan ter bezleri köpeğinizin burnunun nemli olmasını sağlamaktadır.

    Köpeklerin Burnu Ne Kadar Islak Olmalı?

    Evet, patili dostlarımızın burunlarının nemli olması gerekiyor fakat bu nemin doğru oranda olması gerektiğinin de altını çizmiştik. Köpeklerin burnu ne kadar ıslak olmalıdır? Köpekler genelse ıslak burunlarla hayatlarına devam ederler, yine de bazı durumlarda köpeklerin burunlarında aşırı nem hatta sıvı akışı gözlemleyebilirsiniz. Sağlık sorunlarından veya hava koşullarından kaynaklanarak köpeklerin burunları tamamen kuru da olabilir. İkisi de sağlıksız bir köpek burnunun göstergesidir.

    Hastalık belirtisi olarak köpeklerin burunlarının genel nem düzeyinin değişmesini ele alabiliriz. Köpeklerin sağlıklı dönemlerindeki burnunu yakından tanımak hastalandıklarında erken teşhis etmenizi kolaylaştıracaktır. Köpeğin burnu neden ıslak olur sorusuna aldığınız yanıtlar düşünüldüğünde eğer köpeğizin burnundaki nemde büyük bir değişiklik varsa en kısa sürede bir veteriner hekim desteği almalısınız demektir. Her köpek cinsi farkı nem oranına sahip olabileceğini unutmamalısınız.

    Pet_Paw 858 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor