Köpeklerin Kaç Tırnağı Var?

Köpeklerin Kaç Tırnağı Var?

Köpekler hakkında karıştırılan, unutulan bilgiler arasında tırnak sayıları gelmektedir. Köpeklerin kaç tırnağı var diye merak ediyorsanız ve bu merakınızı Petarkadaş ile gidermeyi istiyorsanız sizler için çok açıklayıcı bir içerik hazırladık. Köpeğinizin tırnaklarını keserken işinize yarayacak, kültür haznenizi dolduracak bilgilerle karşınızdayız.

İçindekiler

    Köpeklerin Kaç Tırnağı Var?

    Köpekler özelinde farklılık gösteren, köpek sahiplerini şaşırtan ve köpekleri hakkında hatalı bilgiye sahip olmalarına neden olan konular arasında köpeklerin tırnak sayısı gelmektedir. Köpeklerin kaç tırnağı vardır sorusuna doğru yanıt bulmak için farklı bilgilere sahip olmak gerektiğini söylememiz lazım. Çünkü her köpeğin tırnak sayısı aynı değildir.

    Köpek cinsleri arasında tırnak sayısı ile bir ayrılma mevcuttur. Bazı köpeklerin tırnak sayıları diğer köpeklere göre fazla veya eksik olabilir. Köpeklerin her patisinde ortalama beşer tane tırnak bulunmaktadır ancak bazı köpek cinslerinin arka patilerinde sadece dört tırnak olması gibi bir durum da mevcuttur.

    Köpeklerin genelde beşer tane tırnağa sahip olduğunu ancak arka ayaklarda dört tane tırnağı olan köpeklerin de olduğunu söylemiştik. Köpeklerin yedi tırnaklı olan cinslerine de rastlayabilirsiniz. Bu durum başlangıçta çok farklı görülse de evrimsel olarak kullanılmayan eski tırnakların günümüze kadar yansıdığı, çok küçük olsalar da hala bulunduğu bazı örnekler mevcuttur.

    Köpek Patisinde Kaç Tırnak Var?

    Köpeklerin ayaklarında genelde aynı sayıda tırnak olduğunu içeriğimizde dile getirmiştik. Ayakları birbirinden ayırmak gerekirse, köpeklerin ön ayaklarında beşer tane, arkada ayaklarında da yine beşer tane tırnak bulunmaktadır. Bu durumda köpek patilerinde toplamda yirmi tane tırnak vardır.

    Köpeğinizin patilerini temizlerken, tırnaklarını keserken arka ayaklarda dört tane tırnak olduğunu da fark edebilirsiniz. Böyle nadir örneklerde köpeğinizin patilerinde toplamda on sekiz tane tırnak olduğunu söyleyebiliriz. Köpeğinizin hayatında bir farklılık olmaz ancak tırnak kesimi sizin için daha kısa sürer.

    Pet_Paw 1865 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor