Lepistes Balığı Günde Kaç Kez Yem Verilir?

Lepistes Balığı Günde Kaç Kez Yem Verilir?

Lepistesinizin sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için Lepistes balığı günde kaç kez yem verilir konusunda çok dikkatli olmalısınız. Yanlış besleme sonucunda balığınızın çok ciddi problemlerle karşılaşmasına, hatta ölümüne neden olabileceğinizi asla unutmayın.

İçindekiler

    Lepistes Balığı Günde Kaç Kez Yem Verilir?

    lepistes balığı günde kaç kez yem verilir

    Balıklar da besinlerini öğünler halinde almaktan hoşlanır. Tek sefer yemleme ya da gün aşırı yemleme balığınızın sağlığını ciddi anlamda etkileyebilir. Peki Lepistes balığı günde kaç kez yem verilir?

    Lepistes balığına bir sabah bir akşam olmak üzere günde 2 kez yem verebilirsiniz. Bunu düzenli bir şekilde ve aynı saatlerde yapmanız onlar için çok daha iyi olacaktır. Lepistes balığı günde kaç kez yem verilir konusunda haftanın 1 gününe mahsus 3 kere yemleme yapmanız kabızlık ve yağlanmanın önüne geçebilir.

    Lepistes Balığı Ne Kadar Yem Verilir?

    Aşırı ya da eksik beslenme sonucunda Lepistes balıklarınızın ölebileceğini düşündüğünüzde Lepistes balığı ne kadar yem verilir öğrenmek istemeniz normal. Küçük balıklar oldukları için yem miktarını ayarlamak oldukça zor olabilir.

    Uzmanlar Lepistes balığına ağırlığının 1/8’i kadar yem vermenizi öneriyor. Fakat bu herkes için kolay bir ölçüm olmayabilir. Lepistes balığı ne kadar yem verilir konusunda onun 1 dakika içerisinde tüketebileceği kadar yem verebilirsiniz. Fazla yem vermeniz yemlerin dibe çökmesine ve akvaryumdaki nitrat seviyesinin artmasına neden olabilir.

    Lepistes Balığı Fazla Yem Yerse Ne Olur?

    Çoğu kişi yemleme esnasında balığının doymadığını zannederek yem vermeye devam edebilir. Lepistes balıkları da yem yemeye oldukça düşkün balıklar olduğu için akvaryuma ne koyarsanız yiyecektir. Fakat hiç Lepistes balığı fazla yem yerse ne olur diye düşündünüz mü?

    Lepistes balığı fazla yem yediğinde yemler sindirilmek yerine karnında çürüyebilir. Bu da gaz salınımına ve enfeksiyona yol açar. Lepistes balığı fazla yem yerse ne olur sorusuna yanıt ararken akvaryum balıkları beslemenin 1 numaralı kuralı olan balığınızı aşırı beslememeye dikkat etmeniz gerektiğini söylememiz gerekiyor.

    Pet_Paw 9397 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor