Melek Balığı İle Hangi Balıklar Yaşar?

Melek Balığı İle Hangi Balıklar Yaşar?

Melek balığı hangi balıklarla yaşar öğrenmemiz için internet üzerinde biraz araştırma yapmak gereklidir. Bazı balıkların birlikte yaşayabileceği, sevdikleri türler olduğu gibi, bazılarından hoşlanmayabilirler.

İçindekiler

    Ya da yaşam alanları, ortak yönleri gibi farklılıkları olabilir. Bu nedenle akvaryum almaya ve balık bakmaya niyetiniz var ise bu bilgileri öğrenmeniz sizin için çok faydalı olacaktır.

    Melek Balığı İle Hangi Balıklar Yaşar?

    Balıkların birbirinden farklı türleri olduğundan hepsinin hangi balıklarla yaşayabileceği gibi bilgileri aklımızda tutmamız neredeyse imkansızdır. Eğer evinizde güzel bir akvaryumunuz var ise ve balık bakmayı seviyorsanız Melek balığı tam size göre. Çok güzel renklere ve asil bir duruşa sahip olan bu balık, çoğu balık severin gözdesi olmuş durumda.

    Ortalama ömürleri ile evde bakılan bir balığa göre çok uzun süre yaşayabilen bu canlıların bakımı çok kolaydır. Melek balığının yaşayıp, yaşayamadığı bazı balık türleri vardır. Peki, melek balığı ile hangi balıklar yaşar?

    Melek balığı bu balıklarla çok iyi anlaşır. Ancak bu balıkların yavrularını aynı ortamın içerisinde tutmak tehlike oluşturabilir. Canlı besinlerle de beslenebilen melek  balığı yavrularla aynı akvaryumda olduğu takdirde onları yiyecektir. Balığınızı canlı yemlerle beslemek içerisinde parazit bulundurduğundan tavsiye etmediğimiz bir durumdur.

    Melek Balığı Hangi Balıklarla Yaşayamaz?

    Melek balıkları kendinden küçük olan her türlü balığı yiyebilir. Büyük balıklar ise ona tehdit oluşturabileceğinden akvaryumunuza alacağınız balıkları dikkatli bir şekilde seçmeniz gerekmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz balık türleri melek balığına iyi bir arkadaş olacaktır.

    Ancak unutmamanız gerekir ki akvaryumunuzun boyutunu içerisine koyacağınız balıklara göre seçmelisiniz. Küçük bir alanda yaşamaları bu balıklar içinde tehlikeli olabileceği gibi strese girmelerine sebep olabilir.

    Melek Balıkları Japon Balığı İle Yaşayabilir Mi?

    Bazı balık türlerinin kesinlikle melek balığı ile aynı akvaryuma konulmaması gerekir. Bu durum 2 balık içinde tehdit oluşturabilir. Japon balığıda bu türlerden birisidir. Melek balığı ile aynı akvaryuma konulduklarında birlikte yaşayamamalarının sebebi çok zıt balık türleri olmalarıdır.

    Aynı zamanda japon balıkları çok fazla dışkılarlar ve su değerini bozarlar. 2 balığın ortamları farklıdır. Melek balığı sıcak ortamları severken japon balığı soğuk suyu tercih eder. Bunun gibi sebeplerden dolayı iki balığı aynı ortama koymanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

    Pet_Paw 9891 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor