Muhabbet Kuşları Ne Kadar Uyur?

Muhabbet Kuşları Ne Kadar Uyur?

.

Muhabbet kuşları evde bakımı en fazla yapılan kuş ırklarındandır. Muhabbet kuşları ne kadar uyur ilk defa muhabbet kuşu sahiplenen kişiler tarafından sıkça merak edilir. Sağlıklı bir vücut için yeterli uyumak önemli olduğundan; kuş sahipleri ne kadar uyunması gerektiğini bilip takip etmelidir. Yeterince uyumak muhabbet kuşunun daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmasına yol açacaktır.

İçindekiler

    Gündüz çok aktif olan, konuşabilmesiyle bilinen bu kuşların iyice dinlenmeleri gerekir. Az uyumak muhabbet kuşlarını strese sokar. Stresten dolayı da vücutlarında pek çok anormallik olabilir. Muhabbet kuşu ne kadar uyur takip edilip uyku düzeni için düzeltmeler yapılabilir.

     

    Muhabbet Kuşları Ne Kadar Uyur?

    Muhabbet kuşları birçok kuş ırkı gibi gün aydınlanır aydınlanmaz gözlerini açar. Güne çok erken merhaba diyen bu kuşlar gün boyunca epey bir enerji harcar. Öter, taklit yapar, uçar, zıplar ve daha neler neler… Muhabbet kuşlarının gün boyunca harcadıkları enerjiyi tekrar depolayabilmeleri için gerektiği kadar uyumaları lazımdır.

    Muhabbet kuşları ne kadar uyur diye meraklanıyorsanız bu kuşların günün yarısını uyuyarak geçirdiğini söyleyebiliriz. Muhabbet kuşları günde ortalama 11-12 saat uyur. Bu süre onlar için gayet normaldir. Eğer bir muhabbet kuşu 13 saatten fazla uyuyorsa bu durum takip edilmelidir. Çünkü 13 saatten fazla uyumalarının nedeninin altında ciddi bir hastalık olabilir.

     

    Muhabbet Kuşları Sabah Uyur Mu?

    Muhabbet kuşları günün yarısını uyuyarak geçirir ve bu sürenin tamamını hava karardıktan sonraya ayırır. Muhabbet kuşları sabah uyumaz. Uykuya akşam ve gece saatlerinde geçerler. Bulundukları ortamdaki aşırı aydınlatma veya aşırı karanlık saat konusunda kuşu yanıltabilir.

    Yapay ışık nedeniyle uyku düzeni bozulmadığı sürece muhabbet kuşları güneş doğar doğmaz uyanır. Gün batmaya başladığında ise uyumaya hazırlanır. Bir muhabbet kuşunun uykusunun geldiğini esnemesinden anlayabilirsiniz.

     

    Yavru Muhabbet Kuşları Kaç Saat Uyur?

    Yavru kuşların sağlıklı gelişebilmeleri için uyku çok önemlidir. Yeterince uyumayan kuşlarda strese bağlı olarak psikolojik problemler oluşabilir. Muhabbet kuşu durup dururken çığlık atıp etrafındakileri ısırmaya çalışabilir. Bazıları ise aşırı durgunlaşıp tüm gün hareketsiz kalabilir.

    Yavru muhabbet kuşlarının uyuma süresi yetişkinlerinkine benzerdir. Onlarda gün doğumunda uyanıp gün batımında uyumayı tercih ederler. Yavru muhabbet kuşları yaklaşık olarak 12-13 saat uyur. Yeterince uyuyunca güne dinç ve enerjik olarak başlarlar.

     

    Muhabbet Kuşları Nasıl Bir Ortamda Uyur?

    Muhabbet kuşlarının rahat uyuyabilmesi için en önemli unsur ışıktır. Güneşin doğuş ve batışına göre biyolojik saatleri ayarlı olan bu kuşlar karanlık ortamlarda uyurlar. Akşam saatleri geldiğinde muhabbet kuşları ışığı açılmayan karanlık bir odaya alınmalıdır. Hatta alternatif bir çözüm olarak kafesin üzerine hava geçirecek koyu renkli bir örtü örtülebilir.

    İkinci olarak dikkat edilmesi gereken ise sessizliktir. Sürekli olarak gürültülü bir ortamda uyumak zorunda kalan muhabbet kuşlarında ciddi sağlık problemleri görülür. Bu nedenle uyku saatleri için sessiz bir ortam yaratılması gerekir.

    Pet_Paw 35292 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor