Muhabbet Kuşları Neden Ayaklarını Sallar?

Muhabbet Kuşları Neden Ayaklarını Sallar?

Muhabbet kuşunuzun belirli zaman aralıklarında tek ayak üstünde durup sonrasında da ayaklarını salladığını görmüşsünüzdür. Muhabbet kuşları neden ayaklarını sallar diye merak ediyorsanız tam da tahmin ettiğimiz gibi bir durumla en az bir kere karşı karşıya gelmişsiniz demektir. Muhabbet kuşları sürekli olarak ayakta durdukları için farklı alışkanlıklar sergileyebilirler.

İçindekiler

    Muhabbet Kuşları Neden Ayaklarını Sallar?

    Evimizin sesi olan muhabbet kuşları günün çok büyük bir bölümünü ayakda durarak ve hareketsiz geçirmektedir. Kuşların uyuma sırasında da ne kadar hareketsiz olduklarını düşünecek olursanız muhabbet kuşları neden ayaklarını sallar sorusunun yanıtına aslında yaklaşmış olursunuz. Bizler için de uzun süre ayakta durmak, ayağımızın uyuşması gibi farklı durumlarda bazı alışkanlıklar geçerlidir. Peki, kuşlar bu süreçlerde ne yaparlar, neden ayaklarını sallarlar?

    Muhabbet kuşları uzun süre ayakta durdukları için kan dolaşımlarını hızlandırmak, dengelemek konusunda bazı farklı davranışlara gitmek zorunda kalırlar. Bu süreçte kuşların imdadına ayakları sallamak gelmektedir. Biz insanlar için de ellerin ve ayakların sallanması kan dolaşımına ve uyuşmaya karşı gayet olumlu bir çözümdür. Net bir yanıt vermek gerekirse, muhabbet kuşları ayaklarını kan dolaşımlarını düzenlemek amacıyla sallarlar.

    Muhabbet Kuşlarının Ayakları Uyuşur Mu?

    İçeriğimizin başında bahsettiğimiz gibi kuşların ayaklarını sallama alışkanlığı kuşların ayaklarının uyuşması ile alakalı olabilir. Böyle bir durumda, bahsettiğimiz yanıtı aldıktan sonra muhabbet kuşlarının ayakları uyuşur mu diye de düşünüyor olabilirsiniz. Sorunuzun yanıtı evet olacaktır, kuşlar uzun süre sabit durduklarında ayakları uyuşabilir ve böyle durumlarda yine ayaklarını sallayarak sorunu ortadan kaldırırlar. Eğer kuşunuzun yeterli hareketleri yapmadığını düşünüyorsanız bir veteriner hekim yardımı almalısınız.

    Pet_Paw 848 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor