Muhabbet Kuşları Neden Kafesten Çıkmaz?

Muhabbet Kuşları Neden Kafesten Çıkmaz?

Muhabbet kuşları neden kafesten çıkmaz diye kara kara düşünüyorsanız evinize alıştırmaya çalıştığınız kuşunuzun kendi yuvasından dışarıya çıkmamak konusunda oldukça inatçı olduğuyla karşı karşıyasınız demektir. Çoğu muhabbet kuşu kafesinin kapağı açılır açılmaz dışarıya kaçarken bazıları neden kafeslerinden asla dışarıya çıkmıyorlar?

İçindekiler

    Muhabbet Kuşları Neden Kafesten Çıkmaz?

    Muhabbet kuşunuzun normalde olduğundan çok daha fazla kafesine bağlı olması birçok farklı şekilde anlamlandırılabilir. Muhabbet kuşları neden kafesten çıkmaz sorusuna sormanıza neden olacak kadar sabit, dışarıya kapalı bir hayat yaşayan kuşlar için söylenecek oldukça fazla madde vardır. Sevimli can dostunuzun neden evinize karşı bu kadar ön yargılı olduğunu açıklamaya çalışacağız. Muhabbet kuşunuz ne yaparsanız yapın kafesinden çıkmak istemiyorsa;

    • Size güvenmiyor,
    • Evinizi güvenli bulmuyor,
    • Çevresindeki hızlı hareketlerden korkmuş,
    • Daha önce dışarıya alıştırılmamış,
    • Yeminin güvende olmadığını düşünüyor,
    • Depresyona girmiş,
    • Yalnız hissediyor,
    • Veya kızgınlık dönemi gelmiş hissediyor olabilir.

    Tüm bu maddelerden arınmak, kuşunuzu evinizde uçmaya, kanatlarını kullanmaya alıştırmak istiyorsanız ihtiyacınız olan tek şey temelde zaman ve tekrardır. Ancak konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız bir sonraki başlığımızda bu konuya çok daha detaylı şekilde göz atalım. Artık muhabbet kuşları neden kafesten çıkmaz sorusunun yanıtını biliyorsunuz. Peki, nasıl çıkartacaksınız?

    Muhabbet Kuşları Eve Nasıl Alıştırılır?

    Muhabbet kuşunuzun evinize alışmasını, kafesinden çıkıp etrafta özgürce uçmasını, sonra kafesine geri dönmek şartıyla, istiyorsanız bazı alışkanlıkları zamana yaymalı ve muhabbet kuşunuzun sizler için saydığımız nedenlerden kurtulmasını sağlamalısınız. Muhabbet kuşlarını eve alıştırmanın temelinde güven duygusu yatmaktadır. Kuşunuzun size ve evinize güvenmesi için yanında oldukça yavaş ve sakin hareket etmeli, korkmamasını sağlamalısınız.

    Muhabbet kuşları güvende oldukları alanlardan dışarıya çıkmayı pek sevmezler. Kuşların çok daha rahat bir hayat sürebilmesi için güvenlerinin kazanılması gerekmektedir. Evinizi güvenli bir ortam olarak görebilmeleri için evin içerisinde de ekstra bir yemlik ve tutunma alanları bulundurabilir, evinizin içerisinde yüksek ses ve ani hareketlerden uzak durmalısınız. Kuşunuz evinizi güvenli gördüğünde evinize alışmış olacaktır.

    Pet_Paw 893 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor