Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

.

Muhabbet kuşu cinsiyet ayrımı yapmak kuş sahipleri için büyük problemdir. Kuş bakımı yaparken yaşına, ırkına ve cinsiyetine göre bakım yapılmalıdır. Bu nedenle beslenilen kuşların cinsiyetini öğrenmek çok önemlidir. Kuşların cinsiyet ayrımını yapmak diğer hayvanlarınki kadar kolay değildir. Vücutlarında belli özelliklere bakılarak cinsiyet ayrımı yapılabilir.

İçindekiler

     

    Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

    Muhabbet kuşları, kuş sahiplenme düşüncesinde olan kişilerin en çok tercih ettiği kuş ırkıdır. Konuşabilme yetenekleri, güzel şakımalarıyla adeta ev neşe katarlar. Renkli minik bedenleri insana huzur verir. Bakımları çok zor olmayan bu hayvanlar, ilk kez kuş sahiplenmeyi düşünen kişiler için oldukça uygundur.

    Muhabbet kuşu cinsiyet ayırımı yapabilmek için dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Muhabbet kuşunun cinsiyetini anlayabilmek için yapılması gereken ilk şey gagalarına bulunan cereyi incelemek olmalıdır. Cere rengi sarı, beyaz, kahverengi tonlarında ise dişidir. Eğer cere mavi, mor, pembe tonlarındaysa kuş erkektir.

    Kuşların hareketleri incelenerek de cinsiyet tahmininde bulunulabilir. Dişi kuşlar, erkeklere göre daha sakindirler. Erkek kuşlar daha hareketli ve enerjik tavılar sergiler. Erkeklerin ötüşleri, dişilere göre daha yüksek sesli ve uzundur.

    Cinsiyet ayrımı yapmak kuş sahiplenme düşüncesinde olanlar için çok önemlidir. Kesin bir sonuç için cereyi kontrol etmek gerekir. Karakter ve davranış analizi bazen yanıltıcı sonuçlar verebilir. Kararsız kalındığında uzman birisinden yardım istemek en doğrusu olacaktır. Cinsiyetini bilmeden kuşu yetiştirmek doğru değildir.

     

    Yavru Muhabbet Kuşu Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

    Yavru muhabbet kuşu cinsiyet ayrımı herkesin yapabileceği bir şey değildir. Hemen hemen tüm kuş ırkları için ilk altı ayda cinsiyet ayrımı yapmak çok zordur. Bu durum muhabbet kuşları için de geçerlidir.

    Altı aydan küçük muhabbet kuşlarının ceresi net bir renge sahip olmaz. Her geçen gün renk tonunda değişimler olur. Bu nedenle cinsiyetini anlamak için burun delikleri incelenmelidir. Eğer yavru kuşun burun deliklerinin etrafında beyaz halkalar mevcutsa erkektir. Dişi muhabbet kuşları, erkeklere göre daha agresif tavırlar sergilerler. Kafesten alınıp sevilmek istendiklerinde hırçın davranabilirler.

     

    Pet_Paw 1190 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor