Norveç Orman Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Norveç Orman Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Norveç orman kedileri, uysal yapıları ile insanlarla anlaşabilen kedi cinslerinden olarak bilinmektedir. Norveç orman kedisi kaç yıl yaşar merak etmiş olmalısınız. Zamanla ailemizden bir parça haline gelen kedilerin yaşam süreleri yaşam şartlarına bağlı olarak değişim göstermektedir. Bu yazımızda Norveç orman kedisi ne kadar yaşar gibi sorularınıza yanıt bulmaya çalışacağız.

İçindekiler

    Norveç Orman Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

    Bilinen bazı kedi türleri uzun ömürlü olurken, bazı kedi türleri ise daha kısa ömürlü olmaktadır. Bu durum kedinin kendi türüne ve yaşam standartlarına göre değişim göstermektedir. Son dönemde Norveç orman kedisi kaç yıl yaşar sorusu oldukça merak edilen sorudur. Bizimle yaşayan, beslediğimiz ve büyüttüğümüz sevimli dostlarımızın ne kadar süre bizimle kalacağını bilmek isteyebiliriz.

    Norveç orman kedisi kaç yıl yaşar diye bakacak olursak bunun cevabı yaklaşık olarak, 14 yıl ile 17 yıl arasında değişim göstermektedir. İyi şartlarda bakılan ve beslenen bu kedi cinslerinin yaşam süreleri 18 yıla kadar da çıktığı bilinmektedir. Sahiplendiğimiz, baktığımız ve beslediğimiz kedilerin yaşam sürelerine, bizler ciddi ölçüde etki ederiz. Eğer kediniz sağlıklı beslenmez ve yeterli ilgiden uzak bir şekilde ihmal edilirlerse yaşam süreleri ciddi ölçüde azalmaktadır.

    Yaşam sürelerini artırmak için en önemli şey düzenli ve sağlıklı bir yaşam şartlarlardır. Bunun yanı sıra sevgiyle ilgilenilmesi ve düzenli olarak veteriner kontrolüne götürülmesi gerekmektedir. Norveç orman kedilerinde beslenme düzenini çok önemlidir. Bunun gibi durumlar kontörle alındığında, sevimli dostlarımız bizlerle uzun süreler boyunca yaşarlar.

    Norveç Orman Kedisi Evde Kaç Yıl Uaşar?

    Sevimli dostlarımız evde yaşamak için oldukça uygundurlar. Ev ortamında yaşayan bir Norveç orman kedisi 14 yıl ile 16 yıla kadar yaşadıkları bilinmektedir. Yaşam standartlarına ve bakımlarına bağlı olarak, bu süre kısalabilir ya da uzayabilir.

    Sevgiye ve güzel bakılmaya ihtiyaç duyan bu sevimli cins, zamanla ailemizden biri konumuna gelmektedir. Norveç orman kedisi evde kaç yıl yaşar sorusunun cevabı bu şekildedir. Evde bizimle birlikte yaşamakta olan canlıları ihmal edip unutmamamız gerekmektedir.

    Norveç Orman Kedisi Sokakta Kaç Yıl Yaşar?

    Norveç orman kedileri çok güçlü bir vücut yapısına sahiptirler bu yüzden sokakta da yaşayabilirler. Soğuğa veya kötü hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı olmaları ile bilmektedirler. Kalın ve uzun kürkleri sayesinde diğer kedi cinslerinden daha dikkat çekici bir yapıya sahiptirler. Norveç orman kedisi sokakta yaklaşık olarak 9 yıl ile 10 yıl arasında yaşamaktadır. Bu süre beslenmelerine bağlı olarak değişim gösterebilir.

    Norveç Orman Kedisi Ömrünü Etkileyen Faktörler

    Norveç orman kedisi kaç yıl yaşar konusu merak edildiği kadar, Norveç orman kedisi ömrünü etkileyen faktörler de merak edilen bir diğer konudur. Söylemem gerek ki bu faktörlerin en başında yaşadıkları ortamın şartları gelmektedir. Kötü ve ihmal edilen dostlarımızın, yaşam süreleri ciddi ölçüde azaldığı görülmektedir. Norveç orman kedisinin yaşam süresini önemli ölçüde etkileyen faktörler şunlardan oluşur:

    • Düzensiz ve sağlıksız beslenmesi
    • Yaşadıkları ortam şartlarının iyi olmaması
    • Kısırlaştırılmamaları
    • Düzenli olarak veteriner kontörlüne götürülmemeleri

    Yukarıda bahsedilmiş olan faktörler sevimli dostlarımızın yaşam sürelerini önemli ölçüde etkilediği söylenmektedir. Bu cins, güvenli ortamda yaşamak, sağlıklı besinler ve çokça sevgi isterler. Bu şartlar sağlanmadığında yaşam süreleri çok uzun olmayacaktır.

    Pet_Paw 2371 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor