Norveç Orman Kedisi Ne Yer?

Norveç Orman Kedisi Ne Yer?

Bu sevimli dostlarımızdan birine sahipseniz veya beklemekteyseniz, Norveç orman kedisi ne yer diye araştırıyor olmalısınız. Evde büyütüp beslediğimiz, bizlerle birlikte yaşayan kediler iyi beslenmeye ve iyi bakıma ihtiyaç duymaktadırlar. Dostlarımızın nasıl daha iyi beslenmeleri gerektiğini bilmek sizlerin sorumluluğundadır. Norveç orman kedisinin ne yediğine birlikte bakalım.

İçindekiler

    Norveç Orman Kedisi Ne Yer?

    Norveç orman kedisi diğer kedi cinslerine oranla daha sakindirler. Sakin yapıları olmasına rağmen sahipleriyle sürekli oyun oynamak da isteyebilirler. Kedinizin sağlıklı bir yaşam sürmesini istiyorsanız, beslenmelerine oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Norveç orman kedisi ne yer sorusu son dönemde insanlar tarafından sıklıkla araştırılan ve merak edilen bir sorudur.

    Norveç orman kedileri yaşlarına ve kilogramlarına uygun beslenmeleri gerekmektedir. Sindirim sistemleri diğer kedi cinslerine orana daha hassastır. Özellikle fazla yağ içeren yiyeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Her kedi cinsi gibi bu sevimli dostlarımız da eşitli birçok hastalık ile karşı karşıyadır. Yüksek oranda yağ ve şeker içeren mamalardan uzak durulması gerekmektedir. Norveç orman kedisi ne yer diye baktığımızda bu sorunun cevabı kaliteli ve içeriği sağlıklı kedi mamaları şeklindedir.

    İçerik bakımından zengin kedi mamaların yanı sıra, vitamin destekli kedi mamaları da tercih edilebilir. Tercih edilen mamaların içeriği çok önemlidir. Yüksek yağ ve karbonhidrat içeren kedi mamaların yerine, dengeli besinler içeren kedi mamaları tercih edilmelidir.

    Norveç Orman Kedisine Ne Verilir?

    Norveç orman kedileri sindirim sistemleri vücutlarına oranla daha zayıftır. Bu nedenle evdeki çoğu yiyeceği yemeleri ya da dikkat edilmeden alınan kedi mamalar onlar için sadece çeşitli sağlık sorunlarına yol açacaktır. Bu sebeple içeriği iyi ve sağlıklı bir beslenme düzenine ihtiyaç duyarlar. Kedi mamaların dışında, Norveç orman kedisine ne verilir diye bakacak olursak;

    • Süzme yoğurt
    • Süt
    • Fazla şeker içeriği olmayan meyveler
    • Sebze
    • Yoğurt
    • Tavuk
    • Fazla yağ içermeyen et
    • Tahıllar

    Yukarıdaki gibi besinler ekstradan yemeleri de gerekmektedir. Bu besinler sayesinde kediniz oldukça sağlıklı bir şekilde yaşamına devam edebilir. Unutmayalım ki her şeyin fazlası zarar olabilir bu yüzden dengeli bir besleme programı yapmanız gerekmektedir.

    Pet_Paw 877 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor