Ördek Yavrusuna Ne Denir?

Ördek Yavrusuna Ne Denir?

Bulmacalarda, ev ödevlerinde, sohbet arasında merak edilen sorular arasındadır, ördek yavrusuna ne denir? Ördekler halk arasında çok farklı kelimelerle çağırılırlar ve bu farklılık kimi zaman aradığınız kelimeyi bulmanızı zorlaştırır. Çeşitlilik arasından doğru kelimeyi seçmek zor olabilir. Ördekler ve farklı isimleriyle sizlerleyiz.

İçindekiler

    Ördek Yavrusuna Ne Denir?

    Ördek Yavrusuna Ne Denir?

    Halk arasında ördek olarak bildiğimiz tatlı mı tatlı kuşgiller ailesinin bir üyesi olan sevimli hayvanlar farklı isimlerle de çağırılmaktadır. Göl ördeği olarak bilinen ördek ailesine Anadolu topraklarında Suna ismi verilmiştir ve birçok şehrimizde ördek yerine Suna lakabı kullanılmaktadır. İnsanlara da verilen bir isim olduğundan ördek yavrusuna ne denir sorusunun yanıtı bize yabancı değildir.

    Ördek yavrularına Suna denir. Aslında çok doğru bir kullanım olmasa bile çoğu bölgemizde ördeklerin yavrularına ördek anlamına gelen Suna kelimesi ile seslenilir. Bu nedenle benimsenmiş bir isimdir ve bulmacalar dahil olmak üzere çok farklı alanlarda soru olarak insanların karşısına çıkmaktadır.

    Erkek Ördek Yavrusunun Adı Nedir?

    Ördeklerin bir diğer ismi olani ördek yavrusuna ne denir sorusunun yanıtı olan Suna kelimesinin sözlükteki ilk anlamı erkek ördektir. Yani doğru bir sözlük anlamı kullanmak gerekiyorsa erkek ördek yavrusunun adı da diğer sorulara verdiğimiz yanıtla birebir aynıdır. Kafa karışıklığının önüne geçmek için sadece erkek ördek yavrularının adına değil, dişi ördek yavrularının da adını sizlerle paylaşacağız.

    Dişi Ördek Yavrusunun Adı Nedir?

    Ördek yavrusunun adı nedir, erkek ördek yavrusunun adı nedir sorularından sonra dişi ördek yavrusunun adı da insanların yanıt aradığı bir sorudur. Şaşırmayacağınızdan eminiz, bu sorusunun yanıtı da ilk iki sorunun yanıtıyla direkt aynıdır. Dişi ördek yavrularına da diğer ördeklere olduğu gibi Suna denir.

    Suna Ne Demek?

    Ördeklere, ördek yavrularına ve dişi, erkek ördek yavrularına söylenen, günümüzde isim olarak insanlara verilen Suna kelimesinin ne anlama geldiği merak ediyorsanız, TDK’ya göre Suna kelimesi erkek ördek ve göl ördeği anlamına gelmektedir. Kelimenin erkek ördek anlamına gelmesine rağmen kadın ismi olarak insanlarca kullanılması da işin garip bir boyutudur.

    Ördek Yavrularına Ne İsim Verilir?

    Ördeklerin nasıl çağırıldığını, ördeklere ne dendiğini anladığımıza göre bahçemizde, gölümüzde yeni doğmuş olan ördek yavrularına ne isim verilir diye merak ediyor olabilirsiniz. Ördek yavrularına Suna ismini vererek çoğunluğa uyum sağlayabilirsiniz veya evcil hayvan isimleri arasından güzel isimler seçerek ördekleriniz için en uygun isme ulaşabilirsiniz. 

    Pet_Paw 7661 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor