Petshoplar Kasaplar Odasına Bağlandı

Petshoplar Kasaplar Odasına Bağlandı

Sabah saatlerinde yapılan açıklamalar ve çıkan haberler sonucu insanlar birçok soruya yanıt aramaya başladılar. Öncelikle evet, petshoplar kasaplar odasına bağlandı ve bu durum şimdilik kalıcı olacağa benziyor. Konu hakkında açıklama yapan kasaplar odası başkanı içeriğin yanlış anlaşıldığını söyleyerek saatler önce güncelleme açıklaması yaptı.

İçindekiler

    Petshoplar Kasaplar Odasına Bağlandı

    Petshoplar Kasaplar Odasına Bağlandı

    23 Temmuz 2022 itibariyle çıkan karara yönelik yeni güncellemelerle yanlış anlaşılmaları gidermeye çalışan Kasaplar Odası Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı sürecin yanlış anlaşıldığını, yanlış değerlendirildiğini söyledi. Başkan Osman Yardımcı’nın açıklamalarını dikkate alarak petshopların kasaplar odasına bağlanması hakkındaki başlıklara göz atalım;

    • Her petshop değil, odalaşmayan petshoplar kasaplar odasına bağlı olacaklar.
    • Daha önce farklı odalarla ortak çalışmalar da yapılmış ve başarılı bulunmuştu.
    • Çiçekçiler odası ve manavlar odasına bağlı petshoplar olduğunu düşünüldüğünde hayvanlar odasının da bağlanmasının mantıksız olmadığı görüşülmüş.

    Federasyon başkanının yaptığı açıklamaları göz önünde bulundurursak gerçekten ortada büyük bir yanlış anlaşılma olduğunu söyleyebiliriz. Kulağa komik gelen bu bağlanmanın arkasında aslında çok daha komik bağlanmaların da olduğunu görebiliyoruz. Odaların bağlanmasının altında herhangi bir odaya bağlanmayan petshop kalmamasını sağlamak ve düzeni korumaktır.

    Satılan alt ürünler, canlı hayvan satışı, yem satışı gibi farklı satış politikalarında hizmet veren petshoplar kasaplar odasına bağlandı haberinin tekrar ortaya çıkmasıyla gündem ısındı. Son zamanlarda canlı hayvan satışının yasaklanması hakkında çıkan haberlerin de bu sürecin yanlış anlaşılmasına neden olabileceğini düşünüyoruz.

    Petshoplar Ne Zaman Kasaplar Odasına Bağlandı?

    Haberlerin ortaya çıkması petshoplar kasaplar odasına bağlandı başlığı altında bahsettiğimiz gibi 23 Temmuz 2022 tarihine denk gelse, büyük bir kalabalığın verdiğimiz tarihte haberi olsa bile düzenlemenin aslında çok daha eskiye dayandığını söyleyebiliriz. Manavlar odası, fırıncılar odası dahil olmak üzere petshopların başka meslek odalarına dahil olmaları yeni değil.

    Alt ürünlerin çeşitliliği nedeniyle farklı meslek odalarına dahil olmaya başlayan petshoplar için gereken düzenleme yaklaşık olarak bir yıl önce yapıldı ve çoğu dükkan, marka sahibi tarafından değerlendirildi. Hala aradığı odalaşmaya ulaşamayan üreticiler için de kasaplar odasına katılma imkanı sunuldu. Sürecin zorunlu olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Petshoplar Neden Kasaplar Odasına Bağlandı?

    Petshoplar kasaplar odasına bağlandı söylentilerini duyan hayvanseverler bu düzenlemenin neden yapıldığı ve nasıl yapıldığını oldukça merak ediyorlar. Petshoplar neden kasaplar odasına bağlandı sorusunu soranlardasanız aslında bu soruya değinmeye çalışmıştık. Sadece petshoplarda değil neredeyse tüm işletmelerde aktif odalar bulunmaktadır.

    Bununla birlikte odalaşmaya girememiş, kendisine uygun odalara erişememiş ihtiyaç sahipleri için bakanlık düzenli olarak yeni alanlar açmaya çalışmaktadır. Yine bahsettiğimiz alt satışların da sebebiyle manalar odası, fırıncılar odasında olduğu gibi kasaplar odasında da kendilerine yer bulabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapıldı.

    Petshoplar ve Müşterileri İçin Neler Değişecek?

    Ortaya çıkan haberleri derlediğimizde, açıklamalara ve güncellemelere dikkat ettiğimizde biz müşteriler için değişecek pek bir şey olduğunu söylemek gerçekten çok zor. Biraz abartmak gerekirse düzenleme sonrası kasaplara gidip kedi maması alamayacağımız gibi petshoplarda da kasap ürünleri satılmayacak. Değişmesi öngörülenlerin büyük bir bölümü petshop sahiplerini ve çalışanlarını ilgilendirmektedir.

    • Ruhsat konusunda bir değişiklik olmayacak.
    • Denetleme eskisi gibi devam edecek.
    • Petshop açarken artık Kasaplar Odasına başvurulması gerekecek.
    • Denetlemelerin daha kaliteli olması da değişecek konular arasında.

    Temelde petshop sahiplerini ve sahibi olmak isteyecekleri ilgilendiren bu değişiklikler hayvanseverler için de önem arz etmektedir. Denetlemeler sonucu canlı satışı konusunda sağlık ve bakım daha sıkı kontrol edilebilecek. Tüm bu değişimlerin yanında canlı hayvan satışının yasaklanması da gündemdeyken kasaplar odası canlı hayvan satışının yasaklanmaması konusunda fikir beyan ettiğini de unutmamak gerekir.

    Petshoplar kasaplar odasına bağlandı haberlerinin yanlış anlaşılmaması ve doğru bilginin yayılması için konu hakkında çıkan haberleri takip etmeye devam edeceğiz. Yeni bilgiler geldikçe hem yazımızı hem de siz değerli okuyucularımızı güncelleyeceğiz.

    Pet_Paw 1254 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor