Sarman Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Sarman Kediler Kaç Yıl Yaşar?

Sarman kedilerin ömrünü belirlemek bizim elimizde olmasa dahi Sarman kediler kaç yıl yaşar sorusuna yanıt ararken onlara nasıl daha uzun bir hayat sağlayabileceğimizi öğrenebiliriz. Evcil sarmanınızın yanınızda ne kadar bir ömre sahip olduğunu öğrenebilmeniz için bu yazımızı hazırladık.

İçindekiler

    Sarman Kediler Kaç Yıl Yaşar?

    sarman kediler kaç yıl yaşar

    Evcil hayvanınızla vakit geçirmek dünyanın en iyi hislerinden birisidir. Size sadece arkadaş değil adeta bir yoldaş olan bu canlıların yaşam süreleri maalesef ki insanlardan çok daha kısa oluyor. Sarman kedinizle beraber kaç yıl boyunca anı biriktirebileceğinizi ve unutulmaz hatıralara sahip olabileceğinizi merak etmeniz bu yüzden çok normal. Sarman kediler kaç yıl yaşar sorusun yanıtını sizler için araştırdık.

    Sarman kediler rahatlıkla 15-20 yıl yaşayabilir. Sarman kedi özellikleri arasında öne çıkan en önemli özelliği çoğu kedi cinsine nazaran oldukça uzun bir ömre sahip olmasıdır. Ancak her ne kadar uzun bir yaşam süresine sahip olsalar da Sarman kediler kaç yıl yaşar konusunda en büyük sorumluluk sahiplerine düşüyor.

    Sarman Kediler Evde Ne Kadar Yaşar?

    Evcil hayvanları evde beslemek onların ömrünü doğrudan etkiler. Dışarıdaki tehlikeli etmenlerden korunaklı bir ortamda bulunduğu ve sağlıklı bir şekilde beslendiği için çoğu sokak hayvanının yaşadığı zorlukları yaşamazlar. Bu durum Sarman kediler için de geçerlidir. Sarman kediler evde 15-20 yıl yaşayabilirler. Bu sürenin çok daha yukarısına bulaşan kedilerin varlığı da bilinmektedir.

    Sarman Kediler Sokakta Ne Kadar Yaşar?

    Sokakta yaşamak, özellikle insan bakımına muhtaç hayvanlar için ölümcüldür. Sert iklim koşullarının yanı sıra hastalıklar ve kazalar da sokak hayvanlarının daima tehlike altında bulunmasına neden olur. Sarmanlar da sokakta yaşadığı zaman çok kısa bir ömre sahip olabilir. Sarman kediler sokakta en fazla 3-5 yıl yaşayabilir.

    Sarman Kedilerin Ömrünü Etkileyen Faktörler

    Sevimli Sarman kedi dostlarımızın sağlıklı ve uzun bir yaşama sahip olmasını hepimiz istiyoruz. Fakat bunu gerçekleştirmek sanıldığı kadar basit değildir. Özellikle sahiplerinin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesinin yanı sıra herhangi bir müdahalede bulunamayacağımız bir takım sıkıntılar da baş gösterebilir. Sarman kediler kaç yıl yaşar konusunda Sarman kedilerin ömrünü etkileyen faktörler ikiye ayrılır:

    • Elimizde olan nedeler
    • Elimizde olmayan nedenler

    Sarman kedilerin tam olarak ne kadar yaşayacağını belirleyemeyiz ancak bu sürenin artmasında ya da azalmasında önemli bir role sahibiz. Eski ya da yeni sahiplerinin onlara nasıl baktığının yanı sıra insan müdahalesi dışında gerçekleşen olaylar da Sarman kediler kaç yıl yaşar konusunda mutlak bir rol oynar.

    Elimizde Olan Faktörler

    Evcil hayvanların yaşam süresini belirleyen faktörler arasında biz sahipleri olarak elimizde olan faktörler vardır. Bu faktörler Sarman kediler kaç yıl yaşar sorusuna doğrudan etki eder.

    • Beslenme şekilleri
    • Bol bol sevgi ve ilgi
    • Aşılarını tam ve zamanında yaptırmak
    • Veteriner muayenelerini aksatmamak
    • Herhangi bir sağlık sıkıntısında gecikmeden müdahale etmek
    • Fiziksel aktiviteleri yaptırmak

    Elimizde Olmayan Faktörler

    Sarman kedi yaşam süresini sahiplerinin bilgi ve etkisi dışında gelişen bazı olaylar doğrudan etkiler. Sarman kediler kaç yıl yaşar konusunda elimizde olmayan faktörler bizim müdahale edebileceğimiz durumlar değildir.

    • Geçmişte yaşanan travmalar
    • Genetik özellikler
    • Kalıtsal rahatsızlıklar

    Sarman Kedi Nasıl Uzun Yaşar?

    Ailenizin bir ferdi ve evinizin neşesi Sarman kedisinin sağlıklı ve uzun bir hayata sahip olması sizin elinizde. Evcil hayvan sahiplenmenin sorumluluklarını yerine getirerek onun nasıl bir hayat yaşayacağını belirleyebilirsiniz. Sarman kedisi kaç yıl yaşar sorusunun yanıtını verdiğimize göre Sarman kedi nasıl uzun yaşar diye merak eden kişilerin merakını da giderebiliriz.

    • Sarmanınızın beslenmesini takip edin
    • Sağlıklı bir diyet uygulayın
    • Aşılarını tam ve zamanında yaptırın
    • Nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığını öğrenin
    • Stresten uzak durmasını sağlayın
    • Hastalandığında ya da yaralandığında hemen veterinere götürün
    • Sosyalleşmesine ve yeteri kadar egzersiz yapmasına olanak tanıyın
    • Sarman kedi özellikleri ve bakımı hakkında bilgi sahibi olun.

    Sarman kedi nasıl uzun yaşar merak ediyorsanız yukarıdaki listede bulunan maddeleri bir kenarı not ettiğinizden emin olun. Sarmanınız kendi hayatını tek başına idame ettiremeyeceği için sizin bakımınıza ihtiyaç duyar. Onun hal ve hareketlerini gözlemleyerek bir şeylerin yolunda gidip gitmediğini anlayabilirsiniz. Sarman kediler kaç yıl yaşar konusu hakkındaki bilgi ve tecrübelerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.

    Pet_Paw 790 Patileme

    Yorumlar


    Sponsorsponsor